IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Američki ambasador pred odlazak iz Srbije poželio PAZARSKE MANTIJE I PITE

Dosadašnji ambasador SAD u Srbiji Kyle Randolph Scott je pred odlazak iz Beograda poželio pazarske mantije i ćevape, poručivši da želi da bude dobar domaćin kao Pazarci.

Scott je na ispraćaju u rezidenciji Ambasade SAD poslužio goste ovim specijalitetima ali se i fotografisao kako degustira ovo jelo.

Ž

“Želja mu je bila da poslednji dan pojedu specijalitete, mantije i pite i da bude domaćin kakvi smo mi Pazarci. Hvala na ukazanom povjerenju i ugođaju da budemo dio vašeg tima”, napisao je na fb profilu Jasmin Dervišnurović, a objavljeno je i na profilu Američke rezidencije.

Dervišnurović je vlasnik poznate radnje u Novom Pazaru koja proizvodi mantije i pite, i sa ovim prehrambenim artiklima, pored Srbije i regiona, proslavio je Novi Pazar i među diplomatama SAD-a i drugih država.

Čitaj još:   POPIS STANOVNIŠTVA MAJKA SVIH BITAKA: Crna Gora sposobna da bude crnogorska ili tek Srbija na moru... (foto i video)

Poznatu radnju u staroj čaršiji posjetio je i sin Recepa Tayyipa Erdogana, Bilal Erdogan, prilikom boravka u Novom Pazaru prošle godine.

izvor: sandzakpress

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši