IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: Direktor POLICIJE obećao građanima Novog Pazara HITNU reakciju policije

NOVI PAZAR – Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je danas u Novom Pazaru da je pokrenuta procedura o utvrđivanju činjenica da li je policija prekoračila ovlašćenja u slučaju Edina Hadžovića.

Rebić je to izjavio posle sastanka sa Hadžovićem i načelnikom Policijske uprave (PU) Rešadom Džankovićem, a posle protesta stotinak građana Novog Pazara ispred zgrade PU.

Na sastanku se pored slučaja prebijanja Edina Hadžovića od strane pripadnika Interventne jedinice policije govorilo i o pritužbama građana na rad pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova PU u Novi Pazar.

„Spremni smo da štitimo sve građane, bez obzira na bilo koju pripadnost. Započeli smo predviđene procedure i tužilac je upoznat. On će (tužilac), siguran sam, u narednih nekoliko dana dati konkretne naloge policiji i donijeti odluku o tome da li je došlo do prekoračenja fizičke snage“, rekao je Rebić.

On je naglasio da je siguran da, ukoliko je i bilo nepropisnog postupanja policijskog službenika, on nije bio verski ili nacionalno motivisan. Načelnik PU Rešad Džanković je pozvao građane da veruju svojoj policiji i ne reaguju na „nepravilne načine, kako ne bi dolazilo do neželjenih situacija“.

Čitaj još:   HAOS U EVROPI: Velike količine snijega, ima poginulih... (foto, video)

Podsjećamo, više od sto građana protestovalo je u nedelju u centru Novog Pazara zbog policijske torture koju je doživeo Edin Hažović iz tog grada.

Oni su nosili transparente “Mi vas plaćamo, vi nas bijete”, “Stop torturi”, “Stop batinama”, “Ne rušite ljudska prava”, a Hadžović je na kraju šetnje pred ulaznim vratima zgrade Policijske uprave ostavio koru od banane.

On je na protestu kazao da je pretučen 10. septembra kada je, kako je rekao, pokušao da zaštiti maloljetnike koji su proslavljali rođendan u jednom ugostiteljskom objektu od maltretiranja policije.

Direktor policije je nakon sastanka medijima izjavio da nasilje od strane policajaca ili građana ne može biti tolerisano.

Sam Edin Hadžović je posle susreta sa zvaničnicima policije za Sto plus rekao da je zadovoljan reakcijom vrha policije, da očekuje utvrđivanje činjenica o događaju i adekvatne mjere zbog prekoračenja ovlašćenja policajaca.

izvor: agencije

Šerif Gurdijeljac-Sve će biti gotovo pre kraja šeste runde

Mladi IBF svetski prvak u superpero kategoriji Šerif Gurdijeljac rekao Read more

Komentariši