IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ANKARA, Erdogan: Teroristi, YPG/PKK-a na turske gradove ispalili više od 700 granata… (foto)

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan kazao da je Turska krajnje odlučna da do kraja provede operaciju “Izvor mira“…

ANKARA: Regija, Ekonomija, Putovanje, Zanimljivosti, ponedeljak 14: 10… 17: 52… ANKARA, Erdogan: Teroristi, YPG/PKK-a na turske gradove ispalili više od 700 granata…

DANAS JE Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan je ponovio svoj raniji stav da su teroristi cilj operacije “Izvor mira“ na sjeveru Sirije…

“Onima koji govore da su Kurdi cilj operacije Izvor mira, da će borba protiv ISIS-a oslabiti, da će biti promijenjena demografska struktura te blokirano svako političko rješenje, jasno poručujem: Vaše tvrdnje su laž i kleveta, naš cilj su teroristi”, kazao je Erdogan u obraćanju na privrednom forumu Vijeća turkofonskih zemalja u Bakuu.

Istakao je također da su teroristi YPG/PKK-a sa sjevera Sirije na turska pogranična naselja od početka operacije “Izvor mira“ ispalili više od 700 granata.

“Od tih granata poginulo je najmanje 18, a ranjeno blizu 200 naših sugrađana”, rekao je Erdogan te dodao:

Čitaj još:   ANKARA Pucano na ambasadu SAD-a, policija traga za napadačem...

“Bez uništenja terorističke močvare na sjeveru Sirije neće biti mira ni za Siriju niti za regiju“, kazao je turski predsjednik, napominjući da je Turska krajnje odlučna da do kraja provede operaciju “Izvor mira“.

“Dovršit ćemo ono što smo započeli“, dodao je, istakavši kako Turska pritom vodi brigu o civilima i naseljenim područjima u Siriji.

Naša arapska braća su pobjegla od barel bombi u Siriji. Sada se mi o njima brinemo. To shvatamo kao našu bratsku obavezu”, kazao je Erdogan.

Osvrćući se na kritike protiv turske antiterorističke operacije na sjeveru Sirije, zapitao se kako neko može davati prednost terorističkom YPG/PKK-u umjesto Turskoj, dugogodišnjoj članici NATO-a.

“Otkad se to staje u zaštitu terorističke organizacije koja ratuje protiv članice NATO-a?”, kazao je Erdogan, misleći pritom na terorističku organizaciju YPG/PKK.

Iako je Turska skoro 70 godina članica NATO-a, zemlje članice Alijanse, poput Francuske, Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država, kritikovale su tursku operaciju “Izvor mira”…

Čitaj još:   VUČIČ NAKON SASTANKA S ERDOGANOM: RAZGOVARALI SMO O PRIBOJU i situaciju u BIH- "Rekao sam da je besmisleno da mi..."

Izvor AA

Erdogan: Dan pred izbore pojasnio novi predsjednički sistem vlasti…

S obzirom da se približavaju izbori u Turskoj, predsjednik Redžep Read more

ANKARA: DANAS Počeli predsjednički i 27. parlamentarni izbori u Turskoj…

RANO DANAS U Turskoj se održavaju prijevremeni predsjednički i parlamentarni Read more

Erdogan i AK partija ubjedljivo vode, građani na ulicama Istanbula…

Prema prvim nezvaničnim i nepotpunim rezultatima prijevremenih predsjedničkih i parlamentarnih Read more

Komentariši