IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SULTAN, PROTIV TRAMPA: Kec u rukavu, nuklearne bojeve glave protiv sankcija! (foto i video)

Tramp potpisao dekret o povećanju takse na čelik iz Turske za 50 odsto i uvođenju sankcija trojici ministara iz NATO…

ANKARA: Svijet, Ekonomija, Zanimljivosti, srijeda 16: 10… 08: 02… SULTAN, PROTIV TRAMPA: Kec u rukavu, nuklearne bojeve glave protiv sankcija! (video)

Ukoliko turski predsednik Redžep Tajip Erdogan ne ispuni zahtjev o momentalnom prekinu ofanzive, Tramp je najavio i da će prekinuti sve pregovore o trgovinskim ugovorima sa Turskom vrijednim 100 milijardi dolara…

Potpredsednik SAD Majkl Pens potvrdio je da su Tramp i Erdogan razgovarali telefonom i da je šef Bijele kuće zahtjevao da „prekine invaziju i proglasi trenutni prekid vatre“.

Oglasio se i američki ministar odbrane Mark Esper, koji je upozorio da je turska ofanziva u Siriji dovela do toga da se na slobodi nađe više desetina zarobljenih pripadnika Islamske države.

“Zbog neodgovornih postupaka Turske, rizik za američke snage na sjeveroistoku Sirije dostigao je neprihvatljiv nivo”, rekao je on.

SULTANOV Adut u rukavu

Međutim, kako prenosi Njujork tajms, pozivajući se na visokog američkog zvaničnika, koji je želio da ostane anoniman, turski predsjednik Ergodan u sukobu sa Vašingtonom ima uvijek spremnog a ne neočekivanog aduta u rukavu, i to u vidu više od 50 američkih nuklearnih bombi.

U pitanju je dio od 180 američkih taktičkih atomskih bombi, koje se još od pedesetih godina prošlog stoljeća nalaze raspoređene u američkim bazama u Belgiji, Njemačkoj, Italiji, Holandiji i Turskoj (Indžirlik u blizini Adane).

Čitaj još:   UŽIVO: Greškama u odbrani Crna Gora poražena od Srbije, za četiri minuta prelomili meč... (foto, video)


“Iako su ove atomske bombe pod kontrolom američkih oficira, one su faktički Erdoganovi taoci”, rekao je on.

Sam Erdogan je u septembru izjavio kako ne može da prihvati međunarodne zakone koji sprečavaju Tursku da razvije sopstveno nuklearno oružje.

Turski lider u Beloj kući RUSKE RAKETE I AMERIČKI AVIONI

Turski predsjednik Erdogan će, prema najavama, 13. novembra posjetiti Belu kuću i tada se očekuje postizanje konkretnog dogovora o rešavanju sporova sa Amerikom. Očekuje se da bi tada mogao da bude riješen i problem koji je nastao odlukom da Turska kupi od Rusije sistem za uništavanje ciljeva u vazduhu S- 400…

Izvor Agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši