IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HOROR, POLA EVROPE NA KOKAINU: London, svakog dana troši 23 kg bijelog praha, slijede Barselona i Amsterdam…

Čak 5 gradova u Švajcarskoj preferira samo koku…

LONDON: Regija, Crna Hronika, Putovanje, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 20: 10… 19: 52… HOROR, POLA EVROPE NA KOKAINU: London, svakog dana troši 23 kg bijelog praha, slijede Barselona i Amsterdam…

Samo u Londonu se svakog dana “potroši” oko 23 kilograma prvoglasnog kokaina ulične vrednosti 2,75 miliona funti

Od 15 gradova u kojima se konzumira najviše kokaina po glavi stanovnika, čak pet je u Švajcarskoj

Ako se posmatra ukupna prosječna “potrošnja”, najviše se troši u Londonu (23 kilograma), što je i očekivano s obzirom na broj stanovnika…

Kokain je sve čistiji i jeftiniji, pokazuje nova evropska studija.

Analiza potrošnje kokaina po glavi stanovnika pokazala je da se najviše ove droge koristi u Bristolu, slijede Amsterdam, Cirih i London.

Od 15 gradova koji su se našli u vrhu potrošnje po glavi stanovnika, čak pet je u Švajcarskoj – Cirih, Sen Galen, Ženeva, Bazel i Bern. Ako se posmatra ukupna prosjecna “potrošnja”, najviše se potroši u Londonu (23 kilograma), što je i očekivano s obzirom na broj stanovnika.

To znači da u Londonu svakog dana cirkuliše 567.445 doza kokaina, koji vredi oko 2,75 miliona funti.

Godišnja vrijednog londonskog trižišta – oko milijardu funti, što je oko osam tona, piše Skaj njuz. Po ukupnoj dnevnoj potrošnji, nakon Londona, slijedi Barselona (12,74 kilograma), Amsterdam (4,62 kilograma) i Berlin (4,62 kilograma).

Čitaj još:   HOROR, BRUKA I SRAMOTA: Na Maksimiru NOKAUTIRALI Miralema Sulejmania...

Ova kolicina podrazumeva upotrebu čistog kokaina i ne uključuje anestetike popud lidokaina i benzokaina, supstance koje se miješaju sa prvoklasnom drogom.

Dr Leon Baron, forenzičar Kings koledža u Londonu, objasnio je za Skaj njuz da su istraživači došli do podatka da je potrošnja kokaina u Londonu ujednačena tokom radne nedelje, a da tek malo skoči za vikend.

“To je suprotnost u odnosu na druge gradove gdje se tokom vikenda vidi vrlo izražena rekreativna upotreba. Ovo znači da je kokain svakodnevna, uobičajena droga u Londonu”, istakao je dr Leon Baron.

Prema pisanju Skaj njuza, tržište je poslednjih godina postalo sve konkurentnije, pošto je u trgovinu uključeno sve više kriminalnih grupa.

Uz porast konkurencije, po zakonu tržišta, cijena opada. Poslednjih nekoliko godina cijena stagnira na oko 40 funti po gramu.

Sve organizovaniji mračni veb, na kom može lako da se nabavi bilo koja droga, takođe, je doprinio porastu konzumacije kokaina. Iako je cijena opala, čistoća ove droge se povećala i sada iznosi između 30 i 40 odsto.

Poređenja radi, prije 10-ak godina taj procenat se kretao između tri i pet odsto.

Izvor agencije

Čitaj još:   MILO Đukanović uručio "LAVOVIMA" Orden crnogorske zastave drugog stepena... (foto, video)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši