IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VOĐU “ALKATRAZA” UBIO PROFESIONALAC: Kriminolog otkrio detalje… (foto)

EGZIKUCIJA ZA PARE: “Dobio je novac i zadatak! Jedan momenat ukazuje na to da je riječ o plaćeniku!”

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 07: 11… ¸00: 49… VOĐU “ALKATRAZA” UBIO PROFESIONALAC: Kriminolog otkrio detalje…

Vođa Partizanove navijačke grupe “Alkatraz” Ljubomir Kića Marković sahranjen je juče, a o njegovoj likvidaciji, koja je po svemu sudeći dobro isplanirana i dugo pripremana, ostala su otvorena brojna pitanja. Kriminolog Dobrivoje Radovanović kaže da je, sudeći po snimku zločina, egzekuciju izvršio profesionalni ubica.

Marković je ubijen prošlog petka u Ulici Grčića Milenka u Beogradu nekoliko sekundi nakon što je sa grupom prijatelja izašao iz balona u kom je igrao mali fudbal. Na snimku koje su zabilježile nadzorne kamere jasno se vidi da je vođa “Alkatraza” sa torbom na ramenu stajao ispred balona i čekao da pređe ulicu i uputi se ka svom automobilu.

U sledećem trenutku sa leđa mu prilazi maskirana osoba, koju su očevici opisali kao mlađeg muškarca, obučen u dužu, svijetlu, jaknu sa kapuljačom na glavi. Marković ga je vidio kada mu je već bio na svega metar-dva udaljenosti i odmah se dao u beg preko ulice ka benzinskoj pumpi…

Čitaj još:   BEOGRAD: ŽESTOKA SVAĐA ZBOG RATKA, ex. gradonačelnik vikao "SRAM VAS BILO ŠTO BRANITE MLADIĆA, ON JE NULA OD ČOVEKA, POBIO JE CELU SREBRENICU"

Da li je to učinio zato što je video lik koji je odranije prepoznao pa je znao da mu slijedi metak, ili se u bijeg dao vidjevši oružje koje je ubica nonšalantno izvadio iz džepa, ne može se jasno zaključiti sa video snimka, ali kriminolog Dobrivoje Radovanović objašnjava da mnogo detalja zabilježenih okom kamere ukazuje da ipak riječ o profesionalcu.

– To što je pred brojnim svjedocima izvršio ubistvo svojstveno je profesionalcima, oni se ne obaziru mnogo ni da li ima svijedoka, da li može biti nevinih žrtava, da li ima kamera… On je dobio pare i zadatak i on će to uraditi . I to što je Marković pao na zemlju, a ovaj prišao da ga “ovjeri” iz blizine, takođe je odlika profesionalaca – objašnjava kriminolog Radovanović.

Posebno neuobičajeno u ovom slučaju, prema njegovom mišljenju, jeste činjenica da je Marković, vidjevši šta mu se sprema, počeo da biježi…

Čitaj još:   Da li će Aleksandar Vučić ući u istoriju: Komičan kult ličnosti...

Izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši