IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA, Sarajevo: Preminuo poznati bh. novinar Mladen Marić…

Mladen Marić je na kliniku bolnicu primljen prije sedam dana, činilo se da bi se mogao oporaviti, organizam ipak nije izdržao i na žalost je preminuo…

SARAJEVO: BiH, Putovanja, Zanimljivosti, nedelja, vijesti, 17: 11… 08: 51…   TUGA, Sarajevo: Preminuo poznati bh. novinar Mladen Marić…

Poznati bh. novinar Mladen Marić preminuo je na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu gdje se liječio proteklih dana, javlja reporter regionalnog portala iBalkan.net…

Mladen Marić je rođen 1960. godine i gotovo svoj cijeli radni vijek proveo je na FTV-u, odnosno na bivšoj TVSA, kasnije RTVBiH.

Posljednih sedam dana u bolnici stvarno se loše osjećao, ali jučer i prekjučer bio je bolji. Probudila se nada, ali, nažalost, Mladen nije uspio. U šoku smo”, kazao nam je prijatelj blizak porodici Marić.

Mladen Marić je rođen 1960. godine i gotovo svoj cijeli radni vijek proveo je na FTV-u, odnosno na bivšoj TVSA, kasnije RTVBiH. Iako je godinama radio na različitim temama, njegov rad će ipak ostati obilježen po vanjskopolitičkoj emisiji “Paralele”, u kojoj je, na sebi svojstven način, pružao informacije o najvažnijim dešavanjima u svijetu, ne libeći se da iznese i svoj stav o događajima, ljudima i pojavama.

Čitaj još:   PODGORICA: Zbirna izborna lista za predsjednika i potpredsjednike DPS- a... (foto, video)

Marić je dobitnik brojnih priznanja, a jedno od njih je Novinar godine po izboru Uduženja novinara Bosne i Hercegovine u 2015. godini. 

Iako je godinama radio na različitim temama, njegov rad će ostati prepoznatljiv po vanjskopolitičkoj emisiji “Paralele”.

Sahrana Mladena Marića bit će u ponedeljak na gradskom groblju Vlakovo u Sarajevu…

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Komentariši