HOROR, SARAJEVO: Gori tržni centar BBI… (foto, video)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

ŠOKANTAN OBRAT: U BBI Centru se desila eksplozija…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, petak, 22: 11…21: 25…  HOROR, SARAJEVO: Gori tržni centar BBI… (foto, video)

U ugostiteljskom objektu u sklopu sarajevskog tržnog centra BBI večeras je došlo do požara iz još nepoznatih razloga…

Kako je potvrđeno iz Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo, zaprimili su dojavu o požaru i njihove ekipe rade na lokalizaciji i gašenju vatre.

Uzrok večerašnjeg izbijanja požara u ugostiteljskom objektu tržnog centra BBI u Sarajevu, kako je potvrđeno, jeste eksplozija neispravne plinske boce koja je dovela do širenje vatre, najvećim dijelom u ljetnoj bašti objekta.

Na sreću, niko u požaru nije povrijeđen. Brzom reakcijom osoblja caffe bara Cordoba svi posjetitelji objekta brzo su evakuirani, a brzo je uslijedila i evakucija posjetitelja i radnika BBI centra.

Čitaj još:   INCIDENT I SKANDAL: DAČIĆ IZVREĐAO KOMESARA EU- a, Oliver Varhelji napustio sastanak u Vladi... (foto)

Kolika materijalna šteta je pričinjena u caffe baru Cordoba, još nije poznato, ali prema našim saznanjima, u velikoj mjeri su zahvaćeni i gornji spratovi, kao i vanjska fasada BBI centra.

Policija će na mjestu događaja obaviti uviđaj, zajedno sa inspektorom zaštite koji će utvrditi kako je došlo do eksplozije plinske boce te kolika je šteta nastala.

Podsjećamo, ranije se raspolagalo informacijom da je došlo je do kvara na instalacijama. Prema iskazu kednog gosta koji je kazao kako je prvo nestalo struje, a potom je osjetio “nesnošljiv smrad”.

alt
alt
alt

(iBalkan.net)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *