IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZAGREB: BiH je moja domovina, ja sam hrvatski sin Bosne i Hercegovine i prijatelj…

Milan Bandić najdugovječniji je hrvatski politički zvaničnik. Njegovo veliko političko i životno iskustvo, rezultate, dobre i loše stvari, iznio je u emisiji “Ognjena zemlja”…

ZAGREB: Region, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, vijsti, srijeda, 18: 12, 18: 32… ZAGREB: BiH je moja domovina, ja sam hrvatski sin Bosne i Hercegovine i prijatelj…

Milan Bandić je razgovarao o politici, djetinjstvu, životu koji ga nije uvijek mazio ali nikad nije izgubio vjeru u ljude, gorljivi entuzijazam i socijalnu osjetljivost.

Iako je većinu života proveo u Hrvatskoj, za Bosnu i Hercegovinu je vezan jer je rođen u Hercegovini i smatra svojom je domovinom.

“Bosna i Hercegovina je moja domovina, ja sam hrvatski sin Bosne i Hercegovine i prijatelj sva tri naroda u Bosni i Hercegovini. Bez obzira što su mi uzeli titulu počasnog građanina Sarajeva niko me nikada neće svađati sa Bošnjacima, Srbima i Hrvatima u Bosni i Hercegovini”, kazao je Bandić.

Bio je počasni građanin grada Sarajeva, titula mu je oduzeta od strane Gradskog vijeće Grada Sarajeva, ipak ljubav prema Sarajevu je ostala, kao i ljubav prema mnogim prijateljima koje tu ima. Oduzimanje titule , kaže ide njima na dušu…

Čitaj još:   RANKO Đonović: Što je bilo staro u DPS- u, sve su promijenili, ovaj DPS može svima evropsku lekciju da drži... (foto, video)

“Meni titule ne trebaju, Bandića trebaju titule, to mi je rekao jedan prolaznik tih dana kada se to događalo, na njihovu dušu. Meni je najveća satisfakcija kada dođem na Baščaršiju, kod česme, kad pijem kafu”.

U nastavku pogledajte šta je rekao o Sarajevu i Bosni i Hercegovini, a u petak od 21:00 do 22:00 sati, pogledajte cijelo gostovanja Milana Bandića u “Ognjenoj zemlji”.

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Komentariši