IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BANJA LUKA: PORUKE DODIKU I LUKAČU, “Počinjemo ustanak, uzmi bisage Milorade, sjedi u avion i putuj…” (foto)

Protest opozicije u Banjaluci kojeg je organizovala opozicija u Republici Srpskoj, završen je a trajao je nešto manje od 90 minuta…

BANJA LUKA: Srbija, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 26.12.2019, 22: 59… BANJA LUKA: PORUKE DODIKU I LUKAČU, “Počinjemo ustanak, uzmi bisage Milorade, sjedi u avion i putuj…” (foto)

Protest opozicije u Banjaluci kojeg je organizovala opozicija u Republici Srpskoj, završen je. Protest su organizovali Draško Stanivuković (PDP), Jelena Trivić (PDP) i Nebojša Vukanović (SDS), a trajao je nešto manje od 90 minuta.

– Ljudi, uzmite telefone i osvijetili sve da Mile iz helikoptera vidi koliko nas je koji volimo Republiku Srpsku – poručio je Draško Stanivuković dok ljudi govore “Živio, Obiliću”.

Građani sa uključenim blicom na telefonima u rukama pjevaju “Pogledaj dom svoj anđele” i mašu zastavama Republike Srpske.

– Moja glava je dobro ali se brinem za ministrovu ruku. Zato sam donio gips na kom ću napisati “ostavka” i na kojem se građani mogu potpisati, kao što se inače potpisuje na gips – rekao je Stanivuković naglašavajući da prvi put isti narod 50 metara jedan od drugog ima skupove.

Stanivuković poručuje da nikada nisu, niti će prekinuti bilo koji praznik, kao ni Novu godinu.

– Prvo su nas tjerali sa trga, pa sam prvih dana završio u ćuzi. Pa je ubijen Slaviša Krunić, pa su građane protjerali iz hrama, pa su najavili poskupljenje struje, pa je pretučen naš građanin, pa su nam podvalili lažni dokument, pa su me udarili u Skupštini. Ako ne želimo još jednu ovakvu godinu, moramo raditi na promjenama – rekao je Stanivuković dodavši da je na bini ujedinjena opozicija.

Pod parolom „Stop nasilju“ organizatori protesta, osim smjene ministra, traže i krivičnu odgovornost za one koji su poslali i one koji su dozvolili da falsifikovan dokument uđe u Narodnu skupštinu Republike Srpske.

Čitaj još:   ZORAN MILANOVIĆ TONE SVE DUBLJE: Potreba, bi li bilo dovoljno milion pobijenih Bošnjaka da bi genocid bio genocid? (foto, video)

Podršku im pružaju opozicionari iz cijele Republike Srpske, ali i građani koji su u park došli sa transparentima s natpisima „Dabogda vam bilo sve što mislite svom narodu” i “Nije vam žao što ste potpisali već što mi znamo”.

“Rat tiranima, rat kriminalu, rat siromaštvu, rat onima koji nas ponižavaju… Počinjemo ustanak, borbu protiv onih koji nas ponižavaju. Hoćemo slobodu i nema stajanja do konačne slobode”, kazao je Nebojša Vukanović.

Za razliku od ranijih okupljanja, ovaj put je došlo mnogo više omladine, koja ranije nije dolazila na proteste u ovom broju. Na protestu su i Dragan Mektić, Milenko Mihajilica, Davor Šešić, Ivana Marković, kao i drugi poslanici PDP i SDS u NSRS.

Čitaj još:   ČOVIĆU SE NE PIŠE DOBRO: Prednost HDZ-a se topi, evo rasporeda snaga u Gradskom vijeću Mostara... (foto)

U parku je mogo policijaca koji paze da se okupljenji na skupovima ne miješaju…

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši