IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ČOVIĆU SE NE PIŠE DOBRO: Prednost HDZ-a se topi, evo rasporeda snaga u Gradskom vijeću Mostara… (foto)

Odnos snaga mogli bi promijeniti glasovi iz inozemstva, a posljednji dan do kojeg će se oni i prihvatati i uvrštavati u rezultate izbora je srijeda, 30. XII 10 dana nakon održavanja izbora u Mostaru, pod uslovom da je poštanski pečat na omotnici 20. decembra…

MOSTAR: BiH, Zanimljivosti, vijesti, subota, 26.12…2020…11:11… ČOVIĆU SE NE PIŠE DOBRO: Prednost HDZ-a se topi, evo rasporeda snaga u Gradskom vijeću Mostara… (foto)

Nakon što je CIK BiH objavio nove podatke o rezultatima nedjeljnih mostarskih izbora, raspored snaga u Gradskom vijeću Mostara, prema trenutnoj situaciji, izgledat će ovako.

Najviše vijećnika imat će HDZ BiH – 13, na drugom je mjestu “Koalicija za Mostar” sa 12 vijećnika, s tim da će SDA imati 8 vijećnika, SBB 3 i DF 1.

Čitaj još:   SINIŠA KOVAČEVIĆ: "Vučić više nije predsjednik, samo mu to još nisu javili"!

“Bh. blok” (SDP i Naša stranka) imat će 6 vijećnika, a HRS 3. Koalicija SNSD- SDS “Ostajte ovdje – zajedno za naš Mostar” prešla je cenzus i imat će jednog vijećnika.

Odnos snaga mogli bi promijeniti glasovi iz inozemstva, a posljednji dan do kojeg će se oni prihvatati i uvrštavati u rezultate izbora je srijeda, 30. XII i to dakle 10 dana nakon održavanja izbora u Mostaru, pod uslovom da je i to poštanski pečat na omotnici 20. decembra.

Izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more