IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Grad duhova: Nema ljudi, životnja, prodavnice puste, GDJE NESTADE 11 MILIONA LJUDI… (foto i video)

Sateliteske fotografije, epicentra epidemije koronavirusa, pokazuju ulice na kojima skoro da nema ni ljudi ni automobila, što je dramatična ilustracija uspjeha lokalnih vlasti u naporima da ubjede stanovništvo da ostane u vlastiti, kućama…

VANHAU: Svijet, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, četvrtak, 30. 01. 2020…  14: 17… Grad duhova: Nema ljudi, životnja, prodavnice puste, GDJE NESTADE 11 MILIONA LJUDI…

Vlasti su potpuno zatvorile grad koji je transportno čvorište u centralnom dijelu Kine u ovo doba godine, kada su u toku praznici povodom proslave Kineske nove godine i kada milioni zaposlenih Kineza putuju kućama da vide porodicu, prenosi Rojters.

Fotografije od prije jednog dana ili od danas pokazuju potpuno pust autoput na mostu preko rijeke Jangce sa crvenim lukovima i veznim kablovima, dok se na fotografiji od 12. januara vidi nalet automobila u vidu bijelih pravougaonika kako naviru preko te saobraćajne arterije.

Čitaj još:   SKANDAL BEZ PRESJEDANA: Predsjednik Udruženja novinara, uputio poruku "Medenica je trebala da se ubije"... (foto, video)

Kasnije fotografije otkrivaju i odsustvo parkiranih vozila u okolnim ulicama, pa čak i brodova koji su se ranije mogli vidjeti na smeđoj površini vode.

Slično je i na fotografiji obično železničke stanice iz 29. januara, na kojoj nema vozova i automobila koji bi ukazali na ljudsku aktivnost, iako su značajni dijelovi slike sakriveni bijelim oblacima.

Vuhan, koji leži na obalama rijeke Jangce, kroz istoriju je bio na udaru katastrofalnih poplava.

Grad u kojem živi više od 11 miliona stanovnika prostire se na 8.500 kvadratnih kilometara i uključuje ruralne oblasti, kao i urbanu zonu…

izvor agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more