IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZAŠTO NOSE CRVENI KONAC OKO RUKE: U čemu je tajna, detalj koji će VAS POSEBNO IZNENADITI… (foto)

U čemu je njegova tajna i moć, nose ga slavne osobe, ozbiljni praktikanti, ali i nane i nene koje ga vezuju svojoj…

ISTANBUL: Region, Recepti, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, subota, 01. 01. 2020…  20. 07… ZAŠTO NOSE CRVENI KONAC OKO RUKE: U čemu je tajna, detalj koji će VAS POSEBNO IZNENADITI…

Naši stari od davnina vjeruju da crveni vuneni konac može spasiti i zaštititi od bilo kojeg uroka.

Mnoge kulture širom svijeta veruju da putem naših misli ili putem zavidnog pogleda, osoba može naškoditi drugoj osobi uzrokujući joj bolest, povredu ili čak smrt.

Urok je strijela koja izlazi iz duše zavidnika i urokljivca prema onome kome zavidi i nekada ta strela pogađa, a nekada promaši.

‘Crveni konac’ pronalazimo kod nekih starih naroda (sveti konac koji štiti, ispunjava duhovnu želju ili snaži zavjet).

Za crveni konac se vjeruje kako ‘odvraća’ lošu sreću koju čovjeku može donijeti urok zla oka. Na jeziku u Palestini on se naziva ‘rojte bindele’ i obično je napravljen od tanke vunice. Nosi se na lijevoj ruci povezan kao narukvica.

Neki od tih crvenih konaca se donose iz Jerusalema. Ponekad je crveni konac smatra se da ima ogromne moći i da donosi dobru sreću te garantuje onome ko ga nosi veliku zaštitu.

Neki, koji se plaše negativnih uticaja uroka, imaju staru tradiciju da vežu crveni konac na bebin krevetac u nadi da će time odvratiti uroke i prizvati milost Boga te će beba biti zaštićena od svakoga zla.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 19. novembar 2022. godine

Vezuje se od strane sveštenika na ruke vjernika koji prisustvuju obredu molitve. Kalava se vezuje na desnu ruku muškarca i neudatih žena, a na lijevu ruku udatih žena. Takav konac je najčešće simbolički čin namjere u umu osobe da joj se ispuni željeni duhovni zavjet...

Krajem devedestih, crveni konac postaje popularan među muzičkim i filmskim zvezdama u SAD-u kao što su Madona, Majkl Džekson, Rosie O’Donnell, što se zatim prenelo na mlađe naraštaje Holivuda.

Od onih koji danas nose crveni konac oko ruke možemo nabrojati sledeća imena: Lindzi Lohan, Ešton Kučer, Britni Spirs, Dejvid i Viktorija Bekam, Demi Mur, Avril Lavinj, Rijana, Šarliz Teron, Mik Džeger, Zak Efron, Paris Hilton, Vanesa Hadžins, Džejms Van Der Beek i mnogi drugi.

Postoji mnogo mitova o njemu, ali u stvarnosti to je samo – narodna medicina.

Vuneni konac oko zgloba navodno smanjuje bolove u zglobovima i pojačava cirkulaciju krvi.

Vuneni konac takođe navodno utiče na cirkulaciju, jer upalna reakcija počinje usporenjem krvotoka. Takođe služi kao izvor manjeg statičkog elektriciteta.

Ovaj detalj je posebno zanimljiv: higijenski najzdravija termoregulacijska stvar je vuna. Njena struktura omogućava koži da diše. Štaviše, posjeduje ljekovita svojstva…

Od davnina su se ljudi oslobađali zubobolje, glavobolje, bolova u leđima, tako što su na bolno mjesto stavljali komad prave prirodne vune. Takođe su prevremeno rođenu djecu stavljali u runo ovce.

Stvar je u tome da prirodna vlakna vune, ošišane i netretirane bilo kojim hemikalijama odlično se upijaju u kožu i umiruju je.

Čitaj još:   CNN: Ruskim komandantima izdata naređenja da krenu u napad na Ukrajinu... (foto, video)

Ako koristite posteljinu od prirodne vune, postojeći lanolin iz nje (koji se topi na temperaturi tela), lako prodire u kožu. Na taj način blagotvorno dijeluje na mišiće, zglobove, kičmu, ublažava bolove i povećava cirkulaciju krvi. Toplotna provodljivost vune je niža od mnogih tekstilnih materijala...

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more