IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Danelu Rajkoviću SAMO godina dana ZATVORA – PRIJETIO KLANJEM BOŠNJAKA…

Sud Bosne i Hercegovine prihvatio je sporazumno priznanje krivice Danela Rajkovića (39) iz Gackog, optuženog za izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti, kao i jednogodišnju zatvorsku kaznu koju je predložilo Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, prenose Nezavisne novine.

Iz Tužilaštva je saopšteno da je Rajković, u prisustvu advokata, u potpunosti priznao krivicu za krivično djelo za koje se tereti i potpisao sporazum o priznanju krivice.

Optuženi je, kako se navodi u saopštenju, priznao da je u više navrata posredstvom društvene mreže javno slao prijeteće poruke uvredljivog sadržaja na korisnički nalog koji koristi imam džemata u Novom Gradu.

“Rajković se tereti i da je vršenjem fiziološke potrebe na ulazu u vjerski objekat u džamiji u Gacku izazivao i raspirivao nacionalnu i vjersku mržnju, razdor i netrpeljivost među konstitutivnim narodima u BiH”, navedeno je u saopštenju u kojem se dodaje da je Sud BiH prihvatio sporazumno priznanje krivice, te uz predloženu kaznu izrekao i obaveznu mjeru liječenja.

Čitaj još:   Državljani Crne Gore (53) i BiH (52) osumnjičeni da su iz podruma ukrali stotine flaša skupocjenog vina MILION EURA... (foto)

izvor: SB

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

SAMO DA NAM BUDE VEDRO! Očekuje nas fenomenalan NEBESKI SPEKTAKL!!!

Kiša takozvanih Perseida, odnosno meteorskih rojeva, specifična je po meteorima Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more