IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Državljani Crne Gore (53) i BiH (52) osumnjičeni da su iz podruma ukrali stotine flaša skupocjenog vina MILION EURA… (foto)

Policija Tirola saopćila je da su riješili spektakularnu pljačku vinskog podruma jednog hotela i uhapsili državljanina Bosne i Hercegovine (52) i državljanina Crne Gore (53), koji se terete za ovo krivično djelo…

TIROL: Svijet, Crna Hronika, vijesti, petak, 15. 12. 2023… 08: 39… Državljani Crne Gore (53) i BiH (52) osumnjičeni da su iz podruma ukrali stotine flaša skupocjenog vina MILION EURA… (foto)

Naime, riječ je o pljački iz maja 2021. godine kada je iz vinskog podruma nestalo stotine flaša skupocjenog vina, među kojima i primjerci vinarije “Domaine de la Romanee-Conti”, kojih, inače, nema u slobodnoj prodaji baš zbog svoje ekskluzivnosti.

Istraga je trajala dvije i po godine, a pripadnici LKA Tirol su blisko sarađivali sa policijom iz njemačkog grada Bochuma, gdje je jedan od osumnjičenih i identifikovan i uhapšen po evropskoj potjernici.

Čitaj još:   Pretežno sunčano i toplo vrijeme za vikend... (foto)
EPA-EFE/STRINGER
  • Nakon opsežne istrage i dokaza do kojih smo došli preko podataka iz šifrovanih telefona, uspjeli smo da identifikujemo počinioce – stoji u saopćenju policije.

Kada je riječ o državljaninu Crne Gore, on je uhapšen u Njemačkoj, dok su iz policije saopćili da je drugi osumnjičeni iz BiH uhapšen na tzv. trećoj lokaciji, ne navodeći tačno gdje, jer je riječ o istrazi koja i dalje traje s obzirom da postoji i treći osumnjičeni koji je još uvijek u bijegu i za kojim se traga.

(E.F./ Nezavisne)

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more