IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ISTANBUL: Adem Ljajić ušao na teren, zategao ljevicu i zatvorio utakmicu (foto i video)

Bešiktaš minimalnim rezultatom slavio na dolaćem terenu i ne odustaje od trke za titulu…

ISTANBUL: Regija, Sport, Fudbal, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, subota, 07. 03. 2020… 00: 33…  ISTANBUL: Adem Ljajić ušao na teren, zategao ljevicu i zatvorio utakmicu (foto i video)

Pratimo dešavnanja u Turskoj Super ligi gdje su Istanbul Bašakšehir i Trabzon su odmakli, prate ih u stopu Galatasaraj i Sivas, ali Bešiktaš ne odustaje od namere da se pošiba za titulu prvaka.

Prvenstvo Turske toliko je izjednačeno ove sezone da je apsolutno sve moguće, pa i da se crno- bijeli sa Vodafon arene konektuju na poziciju koja bi im garantovala šanse za tron.

Moraće neko od vodećih timova da im „pomogne“ eventualnim kiksevima, ali je za ekipu Sergena Yalčina važno da održava nadu, pošto je na otvaranju 25. kola razoružao Ankaragudžu – 2: 1.

REPORTER regionalnog portala iBalkan.net je sa lica mjesta zaapisao u ovom izvještaju da je sve bilo, lakše nego što rezultat pokazuje, jer je već u šestom minutu Ante Kulušić neoprezno startovao na Atibu Hačinsona i častio domaćina penalom.

A onda je to za Buraka Yilmaza mala poslatica koju obožava kao bebe dezert, pošto je pogotovo ove sezone neumoljiv prilikom udaraca sa 11 metara. Brazilskom golmanu Rikardu nije dao ni gram šansi, poslao ga u jednu, loptu u drugu stranu i otvorio Bešiktašu put ka slavlju.

Istovremeno, reprezentativni golgeter YJilmaz je podebljao svoj učinak kad su kazneni udarci u pitanju. Iskoristio je poslednjih deset u Superlgi, šest ove sezone, ali je još daleko od statusa prvog strelca lige, pošto mu Aleksandar Serlot iz Trabzona bježi osam koraka.

Čitaj još:   "BEZ PANIKE KADA VAM KRAJEM SEDMICE...": Meteorolog Nedim Sladić najavi promjenu vremena i to... (foto i video)

Pobjedu Bešiktaša podebljo i ovjerio je povratnik u ekipu Adem Ljajić. Nije bilo šarmera i znanca iz Pazara na terenu u prethodna dva kola, odmarao ga je trener Yalčin i večeras, sve do završnice, da bi minut prije kraja 28-godišnji vezista pokazao koliko može da bude koristan po tim.

ADEM je sam sebi namjestio poziciju za šut, odapeo strijelu iz lijeve noge i trećim golom u sezoni (ima i šest asistencija) nagovestio da ulazi u formu. u pravi čas, jer za tri sedmice slijedi obračun sa Norvežanima u Oslu…

U polufinalu Lige nacija, potrebno je sandžaklija reprezentaciji kao i što više raspoloženih igrača, a od Ljajića, kao dobrog individualca, uvijek se očekuje da „izmisli“ gol. Samo da ovako nastavi…

Što se Bešiktaša tiče, već u narednoj rudi ide na noge gradskom rivalu, Galatasaraju. Trka za titulu dobija obrise drame.

TURSKA 1 – 25. KOLO

Čitaj još:   NOVO OBAVJEŠTENJE: Avion koji se sinoć srušio u Grčkoj prije tri dana doletio iz Pariza u Sarajevo... (foto, video)

Petak

Bešiktaš – Ankarakudžu 2:1 (1:0)
/Jilmaz 6 pen, Ljajić 89 – Parlak 90+3 pen/

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more