IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Šta sve neće raditi zbog vanrednog stanja…

Zašto se zatvara život da bise sačuvali životi i da bisi se zaštitili naši stari…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, nedelja, 15. 03. 2020… 21: 26… Šta sve neće raditi zbog vanrednog stanja…

Od sutra nema škole, nema vrtića, nema fakulteta, sve se zatvara, nema treninga, nema sporta, nema teretana, da ne objašnjavam zašto. zatvara se život da bimso sačuvali život, da bismo zaštitili naše stare – rekao je Vučić.

Djeci je poručio da uče i da rade, iako neće biti škola…

Vjerovatno škole nećemo otvarati do kraja školske godine. Zato smo se trudili da što više to odložimo, jer djeca nisu u opasnosti. Ali, kome da objašnjavas…. – primetio je Vučić.

On je ponovio da su u opasnosti najstariji i u tom smislu je zamolio roditelje da djecu ne vode kod baka i deka, jer je to najveća opasnost.

Čitaj još:   Napadnut i opljačkan bivši vlasnik Adidasa i Fudbalskog kluba Olimpik iz Marseja Barnar Tapi... (foto i video)

Istovremeno zahvalio je svim ljekarima, strucncim ljudima, koji su, kaže, imali hrabrost da kažu da se ide u škole prethodnih dana.

Vanredno stanje podrazumeva najteže moguće mjere, i zahteva potpunu izolaciju.

U toku trajanja vanrednog stanja mogu da se ograniče određena ustavna prava.

Vanredno stanje može da traje najduže 180 dana, odnosno dva puta po 90 dana.

Mjere tokom vanrednog stanja donosi Narodna skupština, a ako narodni poslanici ne mogu da se okupe, mjere donosi Vlada uz supotpis predsjednika Republike.

Mjere su zapravo ograničenja ljudskih prava garantovanih Ustavom, a koje će mjere biti donete odlučuje se u skladu sa potrebama novonastale situacije, na primer, ograničenje slobode kretanja, ograničenje slobode okupljanja, obaveza zdravstvenih kontrola, ograničenje prava na obrazovanje (zatvaranje škola) i drugo…  

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more