IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UŽAS, HRVATSKA: Korona virus kosi i mlade, najviše oboljelih od 30 do 50 godina … (foto)

Većina oboljelih u Hrvatskoj su povratnici iz inostranstva…

ZAGREB: Hrvatska, Crna Hronika, Putovanja, vijesti, petak, 20. 03. 2020… 10: 51… UŽAS, HRVATSKA: Korona virus kosi i mlade, najviše oboljelih od 30 do 50 godina … (foto)

U Hrvatskoj je svaki dan sve više zaraženih korona virusom, a najveći broj čine povratnici iz inostranstva. Kako su saopštili nadležni, među oboljelima najviše je onih koji imaju između 30 i 50 godina.

Krunoslav Capak, direktor hrvatskog Zavoda za javno zdravlje rekao je da se dnevno radi između 100 i 200 testova.

– Malo se proširio virus na neke dodatne županije, znate da u Dalmaciji imamo prve slučajeve. Sve više i više županija je zahvaćeno. Situacija nije bitno promjenjena jer smo još uvijek u fazi da je većina oboljelih povratnici iz inostranstva koji su virus donijeli s putovanja – Italija, Austrija, Nemačka, SAD, Južna Amerika… – rekao je Capak za hrvatske medije.

Upitan da li se primećuju razlike s obzirom na zemlju iz koje je došao virus, Cepak kaže da nema.

Čitaj još:   BEOGRAD, SPREMAJU HAOS: Desetak demonstranata ušlo u Terazijski tunel sa KANTAMA, imaju plan da UNIŠTE CIO GRAD! (foto)

– Nema tu bitnih različitih karakteristika, uglavnom su to iste kliničke slike i isti način prenosa. Ono što mogu da kažem jeste da je recimo u Kini bilo svega 2,5 odsto obolelih ispod 20 godina, kod nas je to između 8 i 10 odsto, međutim to su blage kliničke slike. Najveći broj oboljelih je između 30 i 50 godina – rekao je Capak.

Potom je istakao i da još nisu stigli obdukcioni nalazi ugostitelja iz Istre koji je bio pozitivan na virus.

– Preminula osoba je bila pozitivna na korona virus. Obavljena je obdukcija. Još nemamo nalaze patologa – rekao je direktor Zavoda.

Capak je rekao da narednih dana u Hrvatskoj očekuje da se poveća broj oboljelih.

Podsetimo, u Hrvatskoj je 113 a u Srbiji je do jutros registrovano 118 slučajeva zaraze. Od jutros su zatvoreni svi granični prelazi, a u podne se ukida međugradski saobraćaj.

izvor agencije

KRENULI RESTORANI I KAFIĆI: Detaljna pravila pod kojima će smjeti raditi… (foto)

Treća faza popuštanja mjera u Hrvatskpj, svoje prostore otvorit će Read more

MMF UPOZORIO: Hrvatskoj prijeti EKONOMSKA KATASTROFA! (foto)

Pandemija koronavirusa snažno utiče na ekonomske aktivnosti, pokazuju najnovije procjene Read more