IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Pacijenti sa Beogradskog sajma stigli u improvizovanu bolnicu u Pazar… (foto)

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je da su u improvizovanu bolnicu danas sa Beogradskog sajma stigli pacijenti sa lakšom kliničkom slikom koji su oboljeli od korona virusa…

NOVI PAZAR: Srbija, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, petak… 10. 04. 2020… 20: 21… Pacijenti sa Beogradskog sajma stigli u improvizovanu bolnicu u Pazar… (foto)

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac je na Facebooku napisao da se pacijenti osjećaju dobro, a da će o njima brinuti ljekari i medicinsko osoblje.

“Ova bolnica ima odlične uslove za liječenje pacijenata sa blažom kliničkom slikom. Iz ovoga možemo i moramo izaći zajedno, odgovorno i displinovano, jer čuvajući sebe čuvamo i naše najmilije”, napisao je Biševac.

Foto: Grad Novi Pazar

Rukovodilac ove bolnice, koja se nalazi u Medicinskoj školi “Dva heroja”, Faruk Pašović rekao je da su sve preporuke i standardi Ministarstva zdravlja ispoštovani i da u okviru objekta postoje tri zone.

Čitaj još:   Sadija Totić, tkalja iz Sjenice, čuva sjeničko- pešterski ćilim od zaborava... (foto)

“Zelena zona je potpuno čista i bezbjedna. U crvenoj se nalaze pacijenti i strogo ćemo voditi računa da ne dođe do ukrštanja prljavih i čistih puteva. Žuta zona je prelazna, tampon zona”, rekao je Pašović.

Foto: Grad Novi Pazar

On je istakao da će u bolnici raditi šest ljekara i 12 medicinskih sestara i tehničara, raspoređenih u tri smjene, tako da će pacijenti biti pod neprestanim nadzorom.

Ova škola, koja se nalazi u krugu Zdravstvenog cetra, uz pomoć Vojske Srbije, brojnih donatora i volontera za dva dana je pretvorena u improvizovanu bolnicu.

Izvor:  Radiostoplus.com

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more