IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SVE OSOBE KOJE ULAZE U BiH IDU U KANTONALNI KARANTIN U PRATNJI POLICIJE… (foto)

Vodi se borba i za spas bosanskohercego-vačke ekonomije…

reporterski zapis iz Sarajeva Muamera DULIĆ

SARAJEVO: BiH, Ekonomija, Zanimljivosti, vijesti, petak… 10. 04. 2020… 19: 21… SVE OSOBE KOJE ULAZE U BiH IDU U KANTONALNI KARANTIN U PRATNJI POLICIJE… (foto)

U Bosni i Hercegovini koronavirusom zaraženo je više od 900 osoba a zabilježeno je 36 smrtnih slučajeva.

Epidemiolozi stalno ponavljaju da treba izbjegavati okupljanja pogotovo ona medju-generacijska.

Federalni štab civilne zaštite nije, ipak, donio naredbu o zabrani kretanja gradjana tokom vikenda, iako je ovu mjeru predložilo Ministarstvo zdravstva FBiH.

Danas je Federalni štab civilne zaštite , do-nio 12 naredbi. Tako, izmedju ostalog, poljopri- vredni proizvodjači, koji obavljaju proljetnu sjetvu, mogu nesmetano raditi.

Uvedena je obavezna mjera karantina svim licima koja ulaze u Bosnu i Hercegovinu, više nema kućne izolacije.

Danas je u Sarajevo stigao i prvi kontigent kineske donacije Bosni i Hercegovini, kao rezultat Memoranduma o razumijevanju izmedju Kine i BiH o saradnji u oblasti zdravstva i medicine, koji je potpisan prije 7 dana.

Vodi se borba i za spas bosanskohercego-vačke ekonomije. Aranžman sa MMF u ovim okolnostima je pitanje spasa u zadnji momenat, odnosno pružanje urgentne pomoći gradjanima.

Članovi Kolegija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović i član Kolegija Predstavničkog doma Denis Zvizdić uputili su poziv ministru finansija Vjekoslavu Bevandi da bez odlaganja potpiše i pošalje Pismo namjere MMF- u.

http://iBalkan.net

Čitaj još:   BEOGRAD GORI, SVE NAPETIJE: Policija bacila biber sprej na građane, pucaju prozori na Skupštini grada, Ćuta pogođen suzavcem... (foto + video)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more