IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ANKARA: Turska od 11. maja ublažava mjere protiv korone virusa… (foto)

Turski predsjednik Erdogan je upozorio da će vlada uvesti mnogo strožije mjere ukoliko plan za normalizaciju ne bude poštovan…

ISTANBUL: Svijet, Ekonomija, Putovanja, Recepti, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak… 04.05.2020… 20: 26… ANKARA: Turska od 11. maja ublažava mjere protiv korone virusa… (foto)

Turska će početi da ublažava mjere za obuzdavanje virusa korona u ponedjeljak, 11. maja, rekao je danas predsjednik Redžep Tajip Erdogan.

Predsjednik Republike Turske je izjavio da će prvo biti ukinuta ograničenja za putovanja među gradovima u sedam provincija i da će biti ublažen policijsi sat uveden za starije i mlađe građane.

Turska ima oko 130.000 potvrđenih slučajeva zaraze, što je najviše izvan zapadne Evrope, SAD i Rusije.

Erdogan je u obraćanju poslije sastanka svog kabineta rekao da će stariji i mlađi građani moći da izlaze napolje na četiri sata tokom jednog dana u sedmici od ovog vikenda i da će restrikcije biti ukinute za sedam gradova, bez Istanbula, Ankare i Izmira.

Redžep Tajip Erdogan je rekao da će tržni centri, frizerski saloni i neke radnje moći da se otvore od 11. maja ukoliko budu poštovali mjere za normalizaciju i da će se univerziteti vratiti akademskom kalendaru od 15. juna.

Čitaj još:   ARAPIMA PKB "otišao" ispod cijene: "Prodali poslednje zlato" EMIRATIMA...

Turski predsjednik je upozorio da će vlada uvesti mnogo strožije mjere ukoliko plan za normalizaciju ne bude poštovan…

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more