IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZEMLJA ČUDA I ŠTRAJK GLAĐU: Vlast i opozicija, policija “živi zid”… (foto i video)

 Policija formirala “živi zid” između poslanika i građana…

BEOGRAD: Svijet, Putovanja, Zanimljivosti, vijest, nedelja… 10.05.2020… 20: 56…  ZEMLJA ČUDA I ŠTRAJK GLAĐU: Vlast i opozicija, policija “živi zid”… (foto i video)

Poslanici opozicije Miladin Ševarlić i lider Dveri Boško Obradović, kojima se pridružilo i dvoje poslanika SNS Aleksandar Martinović i Sandra Božić koji su svako iz svojih razloga stupili u štrajk glađu, i dalje se nalaze ispred Narodne skupštine i nakon završene sednice.


Dio njih skandira i dovikuje protiv Boška Obradovića, dok druga grupa skandira protiv vlasti.

Policija je odmah formirala “živi zid” ispred stepeništa, kako bi ne bi došlo do kontakta okupljenih građana i poslanika koji sjede ispred ulaza u parlament. Takođe, između poslanika i okupljenih građana postavljena je i ograda.

Kako javlja jedan od reporter sa terena, situacija ispred Skupštine je trenutno mirna, a nakon završene sednice u trenutku kada su poslanici izlazili iz parlamenta okupljeni građani su počeli da skandiraju.

Čitaj još:   VRIJEME DANAS KO DA JE LJETO, SUTRA PREOKRET...

Sa Obradovićem su na stepeništu poslanici Dveri, dok su poslanici SNS došli da podrže Martinovića i Božovićevu.

Poslanik SNS Vladimir Đukanović prišao je okupljenim građanima kako bi razgovarao sa njima.

Podsetimo, prvi je štrajk glađu počeo samostalni poslanik Miladin Ševarlić, jer je u nemogućnosti da pokrene skupštinsku raspravu o povredama teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i nepoštovanju Rezolucije 1244. Njemu se zatim pridružio lider Dveri, poslanik Boško Obradović.

– Ne samo zbog očuvanja Kosova i Metohije u sastavu Srbije, ali na prvom mkestu zato. A onda zbog kršenja Ustava, rušenja demokratije i odlaganja izbora – napisao je Obradović.

Odmah za njima u štrajk glađu stupili su i poslanici SNS Aleksandar Martinović i Sandra Božić, sa zahtkevom da tužilaštvo reaguje i pokrene tužilačku istragu protiv Boška Obradovića.

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more