IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

S “uzijem” u ruci TRAŽIO METE u kafiću: Miloš iz Herceg Novog uhapšen zbog oružanog upada u lokal … (foto i video)

Stručnjaci ukazuju na NEOBIČNO PONAŠANjE…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijest, utorak… 12.05.2020… 21: 35… S “uzijem” u ruci TRAŽIO METE u kafiću: Miloš iz Herceg Novog uhapšen zbog oružanog upada u lokal … (foto)

U kafiću u Braničevskoj ulici na Vračaru, u trenutku upada maskiranog muškarca sa automatom, bile su i tri osobe, koje bezbjednosne službe i policija označavaju kao bliske “škaljarskom klanu”.

Da li su one bile mete, znaće se po završetku istrage, ali je policija poslije samo desetak sati uhapsila crnogorskog državljanina Miloša Miljanovića (33) iz Herceg Novog, pod sumnjom da se sa automatskim oružjem “uzi” prošetao baštom kafića u strogom centru Beograda.

Miloš Miljanović, koji je uhapšen u Beogradu, u Crnoj Gori nema kriminalni dosije. Živi u Herceg Novom, a rođen je u Trebinju. Prema saznanjima policije, u Srbiju je ušao ilegalno.

– Za pohvalu je akcija policije, koja je za svega nekoliko sati uspjela da pronađe i uhapsi osumnjičenog, koji je sa automatom šetao centrom Beograda – kaže Ilija Životić, predsjednik strukovnog udruženja Internacionalna policijska organizacija (IPO).

– To je snažna poruka da kriminalci neće moći slobodno i nekažnjeno da šetaju Srbijom. Istražni organi će sada da utvrde i koja je bila konkretna namjera ovog muškarca.

Stručnjaci za oblast kriminologije kažu da na znaju šta im je čudnije u ovom događaju. Čovjek sa maskom i oružjem, obučen u crno, koji besciljno “luta” kafićem ili oni koji su se prepoznali kao mete i sklonili iza šanka. Nije ispaljen nijedan metak, niti je upućena riječ prijetnje.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 20. januar 2021. godine

– Miljanović je uhapšen vrlo brzo, na spavanju – navodi izvor “Novosti”. – Njegovo kretanje je detaljno rekonstruisano pregledom snimaka nadzornih kamera kafića, ali i okolnih zgrada. Tako je i lociran. Nije pružao otpor, a u stanu koji je koristio pronađeno je i oružje, “uzi” sa prigušivačem, silikonska maska i garderoba u kojoj je bio za vrijeme incidenta.

Policija je saopštila da osumnjičeni nije upotrebio vatreno oružje, niti je bilo ko povređen tokom njegovog “šetanja” po kafiću. U saopštenju MUP Srbije se navodi da “pripadnici policije, u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, intenzivno rade na rasvetljavanju svih okolnosti ovog događaja”. Miljanoviću je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Naknadnim pregledom snimka i identifikacije gostiju policija je utvrdila da su za jednim stolom sjedeli Miloš Nilović zvani Runjo, Vojkan Kostić i Nikola Kovačević. Prva dvojica dovođena su u vezu sa “škaljarcima”, ali i Filipom Koraćem, desnom rukom Luke Bojovića.

Nilović se već jednom našao “oči u oči” sa ubicom. Pukom srećom ili snalažljivošću izbjegao je hice i kada je ubijen njegov prijatelj i saradnik Vladimir Popović Pop.

Čitaj još:   PRINC Hari i Megan dobili drugo dijete: Stric Vilijam, deda Čarls i prabaka Elizabeta presrećni... (foto i video)

Popović je izrešetan u svom kafiću na Vračaru decembra 2018. godine, a neposredno pred smrt bio je u društvu Nilovića, rođenog Nikšićanina (sa mjestom prebivališta na Voždovcu). Ovaj Voždovčanin je uhapšen i u akciji policije u kafani “Durmitor” u Novom Beogradu juna 2017. Sudilo mu se za nedozvoljeno držanje oružja...

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more