IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Turska je rijetka zemalja na planeti u kojoj su sve zdravstvene usluge besplatne… (foto)

Turski ministar zdravstva Fahrettin Koca napomenuo da je stopa popunjenosti u turskim bolnicama i dalje ispod 40 posto te ispod 60 posto u odjeljenjima intenzivne njege…

ANKARA: Regija, Recepti, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, utorak… 19. 05. 2020… 12:00… Turska je rijetka zemalja na planeti u kojoj su sve zdravstvene usluge besplatne… (foto)

Turski ministar zdravstva Fahrettin Koca izjavio je da je Turska jedna od zemalja koja je najbrže otkrila slučajeve zaraze COVID-19 i poduzela važan korak tako što je započela liječenje u ranoj fazi, javlja Anadolu Agency (AA).

“Turska je jedna od zemalja s najboljim rezultatima u pogledu stope smrtnosti i opterećenja na zdravstveni sistem. Zahvaljujući poduzetim mjerama, naša zemlja je uspjela odgoditi izbijanje virusa na tri mjeseca i iskoristila je ovo vrijeme za pripremu bolnica i zdravstvenog sistema za borbu protiv epidemije”, kazao je Koca u obraćanju Svjetskoj zdravstvenoj skupštini (WHA).

Napomenuo je da je stopa popunjenosti u turskim bolnicama i dalje ispod 40 posto te ispod 60 posto u odjeljenjima intenzivne njege.

Čitaj još:   DPS: Ovo je očigledna želja da se Crna Gora baci na koljena... (foto)

“Turska je jedna od rijetkih zemalja koja pruža sve usluge svojim građanima besplatno pod univerzalnom zdravstvenom pokrivenošću. Uvijek smo spremni za razmjenu znanja i iskustava”, kazao je turski ministar.

U Turskoj je broj zaraženih koronavirusom dostigao 150.593, dok je od posljedica zaraze umrla 4.171 osoba, a oporavilo se 111.577 oboljelih…

izvor agencije AA

TURSKA Uvodi tarife i uzvraća udarac SAD…

ZVANIČNA ANKARA uvodi tarife na dvadesetak američkih proizvoda, od automobila Read more

ANKARA: DANAS Počeli predsjednički i 27. parlamentarni izbori u Turskoj…

RANO DANAS U Turskoj se održavaju prijevremeni predsjednički i parlamentarni Read more