IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Od ukidanja vanrednog stanja stradala 44 lica: Veliki problem su dvotočkaši… (foto i video)

Ljetnja sezona je period godine kada je, stiče, povećan intenzitet saobraćaja na najvažnijim putnim pravcima…

BEOGRAD: Regija, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanje, vijesti, četvrtak… 11. 06. 2020… 14. 41… Od ukidanja vanrednog stanja stradala 44 lica: Veliki problem su dvotočkaši… (foto i video)

Na putevima u Srbiji se od ukidanja vanrednog stanja, 6. maja, dogodilo 2.750 saobraćajnih nezgoda u kojima su stradale 44 osobe, a povređeno je 1.100 ljudi, rečeno je danas u Upravi saobraćajne policije…

“To je otprilike na nivou višegodišnjeg prosjeka, s obzirom da je trenutno veći intenzitet saobaćaja na našim putevima. Takođe, na putevima prisutne su sve kategorije vozila, od bicikala i mopeda, do traktora i poljoprivredne mehanizacije”, rekao je Vladimir Vida iz Uprave saobraćajne policije.

Ističe da Saobraćajna policija svakodnevno vrši kontrolu saobraćaja i da je akcenat posebno stavljen na kontrolisanje na otkrivanje i procesuiranje prekršaja koji najviše uzrokuju saobraćajne nezgode i utiču na posledice saobraćajnih nezgoda kada se one dogode.

“To su prekoračenje dozvoljene brzine kretanja, upravljanje prvo pod dejstvom alkohola, nekorišćenje sigurnosnog pojasa od strane vozača i svih putnika u vozilu”, naveo je Vida.

Kaže da je sa otvranjem granica naše zemlje povećan broj vozila sa stranim registracijama, kao i da je i dalje taj broj znatno manji nego prethodnih godina.

Čitaj još:   DFC: PUTIN OBJAVU RATA SNIMIO 21. februara, A NE DANAS

Sjeverna Makedonija i dalje nije otvorila granične prelaze prema Srbiji, što utiče na smanjeni intenzitet tranzitnog saobraćaja u našoj zemlji, rekao je Vida.

Ljetnja sezona je period godine kada je, stiče, povećan intenzitet saobraćaja na najvažnijim putnim pravcima i doprinosi povećanom broju saobraćajnih nezgoda sa nastradalima.

Saobraćajna policija apeluje da se poštuju propisi, a naročito ograničenje brzine i da se ne sjeda za volan pod dejstvom alkohola, kao i da se koristi sigurnosni pojas kao najvažniji element pasivne bezbednosti, poručio je Vida.

Takođe, kaže da je na putevima povećan broj dvotočkašsa i aplovao i na njih da poštuju propise, ali i na ostale učesnike u saobraćaju da obrate pažnju na njih.

Inače, u teškoj saobraćajnoj nesreći u Batajnicu u ponedeljak poginula su dvojica mladića. Automobil u kome su bila braća izletio je sa kolovoza i od siline udara se raspao na dva dijela.

Izvor: agencije tanjug.rs

Čitaj još:   BILDER, MOLI NACIJU DA MU OPROSTI! Ispričao monstruozan vic...
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more