Crna Gora

Proglašena EPIDEMIJA koronavirusa u Crnoj Gori, stigle nove mjere… (foto i video)

Maske nisu obavezne na plažama i u nacionalnim parkovima, pod uslovom održavanja fizičke distance…

PODGORICA: Crna Gora, recepti, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 22.07.2020… 00: 52… Proglašena EPIDEMIJA koronavirusa u Crnoj Gori, stigle nove mjere … (foto i video)

Crnogorsko Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti ponovo je proglasilo epidemiju koronavirusa na teritoriji cijele Crne Gore, na predlog Instituta za javno zdravlje Crne Gore, saopštila je Vlada Crne Gore.

U skladu s tim, od sutra se uvodi više novih privremenih mjera, samim tim uključujući obavezno nošenje zaštitnih maski na otvorenom i istio i zatvorenom prostoru na cijeloj teritoriji Crne Gore, obaveza se prvo odnosi i na decu stariju od sedam godina.

Maske nisu obavezne na plažama i u nacionalnim parkovima, pod uslovom održavanja fizičke distance i ranije propisanih mejra, prenele su podgoričke Vijesti.

“Okupljanje se ograničava na cjeloj državnoj teritoriji na maksimalno 40 osoba na otvorenim javnim mjestima, a na 20 osoba na zatvorenim, uz obavezu poštovanja fizičke distance od najmanje dva metra. (Ova obaveza ne odnosi se na objekte stanovanja)”, piše u saopštenju Vlade.

Navodi se i da je zbog izuzetno visokog epidemiološkog rizika koji nose pojedini skupovi produžena do 6. avgusta primjena mjera donijetih 30. juna, koje se odnose na zabranu rada disko klubova/barova a i noćnih klubova/barova, kao organizovanja svadbi, maturskih, rođendanskih i drugih privatnih proslava.

Produžena je do 30. jula primjena mjera donetih 7.jula kojima se zabranjuje održavanje zabavno-muzičkog programa i ugostiteljskim objektima prekida rad prvostepenih socijalno- ljekarskih komisija u oblasti socijalne ali dječije zaštite u centrima za socijalni rad.

Kada je riječ o pojedinačnim dijelovima zemlje NKT je za neke donijelo je i ublažavajuće za druge pooštrene mjere, u zavisnosti od same epidemiloške situiacije…

izvor Cdm.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Dnevni horoskop za 10. maj 202. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja-  Ovan nervozan,…

3 sata ago

JESU LI NA BHRT- u UOPŠTE SVJESNI ŠTA SU NAPRAVILI: NAKON ODLUKE SUDA FTV ponovo počela emitovati program… (foto, video)

BELMIN Karamehmedović potpisao odluku, pušten program... SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 08, 05. 2024… 20:…

3 sata ago

JOŠ JEDNO JEZIVO UBISTVO: Muž ubio suprugu u Gradačcu, zatim počinio samoubistvo u Srebreniku?! (foto)

Danas je u Gradačcu pronađeno beživotno tijelo jedne ženske osobe za koju se vjeruje da…

4 sata ago

UŽAS u Srbiji: UČENIK PRETUKAO PROFESORA- Izbacio ga sa časa, ovaj mu razbio nos… (foto)

Bivši učenik Tehničke škole "9.maj" iz Bačke Palanke (Srbija), B.M., fizički je danas napao profesora…

4 sata ago

This website uses cookies.