IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PODGORICA: Uprava policije se oglasila- Dijete slalo lažne dojave o bombama, prijave protiv roditelja… (foto)

Uprava policija je saopštila da je otkriveno da je dijete prethodnih dana slalo lažne dojave o bombama u više škola. Zbog izazvane panike i nereda koje je prouzrokovalo ovo dijete, protiv oba roditelja službenici Uprave policije podnijeće prijave zbog zanemarivanja djeteta.

“Policija je identifikovala osobu koja je od 20. do 22. decembra u 19 obrazovnih ustanova na teritoriji opština Podgorica, Danilovgrad i Bar, uputila email uznemirujuće i prijeteće sadržine koji se odnosi na potencijalnu aktivaciju eksplozivne naprave u tim ustanovama”, kazali su iz policije.

Po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, juče je policija obavila pretres stana i drugih prostorija u Podgorici, pri cemu su kod jednog djeteta, pronađeni materijalni dokazi koji ukazuju da je to dijete sa svog mobilnog uređaja kreiralo i uputilo sporne mail-ove.

“Zbog izazvane panike i nereda koje je prouzrokovalo ovo dijete, protiv oba roditelja službenici Uprave policije podnijeće prijave zbog zanemarivanja djeteta.

Čitaj još:   Rakočević: VLADA MORA BITI SMIJENJENA ŠTO PRIJE...

Ovim putem informišemo crnogorsku javnost da će službenici Uprave policije i u budućem periodu sve svoje kapacitete usmjeriti prvenstveno na bezbjednost najranjivih kategorija– djece, a ujedno apelujemo na sve roditelje da obrate posebnu pažnju i izvrše određenu kontrolu aktivnosti djece u dijelu nadzora njihovih aktivnosti koje preduzimaju putem društvenih mreža i korišćenja digitalne tehnologije u sajber prostoru, a koje vrlo često mogu biti štetne kako za pojedinca, tako i za društvo u cjelini što se upravo u ovom slučaju reflektovalo”, zaključuje se u saopštenju.

izvor: cdm.me

DA LI Crna Gora, postaje azil za bogate…

Vlada Crne Gore je na poslednjoj sjednici donijela odluku o sticanju crnogorskog Read more