IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STRAVIČNE scene iz razorenog Bejruta… (UZNEMIRUJUĆI VIDEO I FOTO)

Više od 100 osoba je poginulo i preko 4000 je povrijeđeno nakon dvije jake eksplozije u luci u centru Bejruta, saopštile su vlasti Libana. Bolnice u gradu su popunjene, a povrijeđene i dalje dovoze, prenosi Frans pres.

Eksplozija je sravnila sa zemljom veći dio luke i oštetila brojne zgrade u glavnom gradu Libana. Nad gradom se nadvio veliki oblak dima, navodi Asošiejted pres.

U eksploziji je oštećeno i nekoliko bejrutskih bolnica. Bolnica Roum odmah je pozvala građane da joj dostave generatore kako bi imala struju dok se sve evakuiše pacijente zbog teškog oštećenja zgrade.

Najsnažnija eksplozija koja je pogodila Bejrut poslednjih godina zatresla je grad toliko da je dio stanovnika mislio da je prijestonicu zemlje pogodio zemljotres.

Libanski predsjednik Mišel Aun izjavio je večeras je nedopustivo da 2.750 tona amonijaka, za koji se pretpostavlja da je uzrok strahovite eksplozije u Bejrutu, bude u skladištu šest godina bez ikakvih bezbjednosnih mjera.

Čitaj još:   SATNICA STIDA: Kako je bačen suzavac na Ljuba Čupića... (foto, video)

Aun je na Tviteru zatražio da odgovorni za ovaj propust budu “najstrože kažnjeni”, prenio je Rojters. Predsjednika Libana smatra da bi u Bejrutu trebalo da bude proglašeno dvonedeljno vanredno stanje, a za sutra je sazvao Savjet za vanredne situacije koji će donijti odluku o mogućem uvođenju vanrednog stanja u Bejrutu.

Pogledajte stravične fotografije iz Bejruta:

izvor: agencije

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

DOLIJAO BAHATI VOZAČ BIJELOG LAMBORGINIJA: Pauk krenuo da mu digne auto…

Bahati vozač skupocenog automobila marke "lamborgini hurakan" parkirao je sinoć Read more