IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: Gradski štab, situacija mirna, opreznost zbog početka školske godine … (foto i video)

Epidemiloška situacija u Novom Pazaru, imajući sve u vidu broj zaraženih virusom Covid19, može se okarakterisati kao blagi predah sve u odnosu na prvobitno stanje…

NOVI PAZAR: Sandžak, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, srijeda 26.05. 2020 07: 15…NOVI PAZAR: Gradski štab, situacija mirna, opreznost zbog početka školske godine … (foto i video)

Trenutna epidemiloška situacija u Novom Pazaru, imajući u vidu broj zaraženih virusom Covid19, može se okarakterisati kao blagi predah u odnosu na prvobitno stanje, rečeno je danas na sastanku svih članova Stručno operativnog tima Gradskog štaba za vanredne situacije.

Kako prenosi radios Sto plus, iz Štaba su apelovali na građane i privrednike da se strogo pridržavaju propisanih mjera zaštite i da kontakte svedu na minimum.

“Pojačana opreznost neohodna je i zbog predstojećeg polaska dece u školu, a o spremnosti da po prijemu đaka ispoštuju sve mjere zaštite a i (redovna dezinfekcija, fizička distanca i drugo) pisanim putem će se izjasniti mogućoj direktori novopazarskih osnovnih i srednjih škola, koji će Školskoj upravi, odnosno Gradskom štabu za vanredne situacije dostaviti detaljnu procenu svojih ljudskih i tehničkih resursa”, saopćeno je iz Štaba.

Čitaj još:   TARIK Biberović, mlada zvijezda FENERA, hoće li zaigrati za BH- Zmajeve? (foto, video)

Operativni tim je zatražio od svih zdravstvenih i drugih ustanova a on je kompletan izveštaj o onome što je neophodno, kako bi što spremnije dočekali eventualno povećanje broja oboljelih i treći talas, koji bi se i mogao uslediti na jesen.

Dodaju da zdravstveni sistem u Novom Pazaru, uzimajući u obzir da je riječ o regionalnom centru, priprema 500 postelja Covid pacijente, odgovarajuće zalihe kiseonika, kao i dezinfekcionih sredstava i zaštitne opreme…

Izvor: Radiostoplus.com

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more