IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRITAN POD BARAŽNOM VATROM BEOGRADA: “Poslije Mila gori od Mila”! (foto)

Dritan Abazović ne silazi s naslovnih strana beogradskih svih prorežimskih tabloida, koji tvrde da je upravo DRITAN Abazović krivac što u novoj vlasti Crne Gore neće biti Srba na ključnim pozicijama…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 24 .09. 2020…08: 59 … DRITAN POD BARAŽNOM VATROM BEOGRADA:”Poslije Mila gori od Mila”! (foto)

Prorežimski tabloid “Informer” preko cijele naslovne strane piše kako nema nikakvih promjena u Crnoj Gori neće biti jer je navodno Dritan Abazović isti, ako ne i gori od Mila Đukanovića.

“Informer” tvrdi da u novoj vladi Crne Gore neće biti Srba što je potpuno netačno. “Informer” i njegovi nalogodavci naime znaju da će biti Srba, ali isto tako znaju da neće biti Srba na ključnim resorima za koje je Beograd posebno zainteresiran, a to su Ministarstvo odbrane, policije i tajne policije Crne Gore.

Upućeni tvrde da je “glavni krivac” za to upravo Dritan Abazović koji je navodno s najvažnijih međunarodnih adresa dobio izričit zadatak da ova tri resora ne smiju dobiti kadrovi koji su eksponenti zvaničnog Beograda. 

Čitaj još:   LJUBLJANA I TITOVA POSLJEDNJA REČENICA PRIJE SMRTI: Kome se on to obraćao? (foto, video)

Jučerašnjoj konstituirajućoj sjednici Skupštine, prethodio je sastanak čelnika triju pobjedničkih koalicija u manastiru Ostrog, jednoj od najvećih pravoslavnih svetinja u toj zemlji, na kojem je prosrpski DF odbio podržati Krivokapića za mandatara nove vlade. Sastanak u manastiru Ostrog organizirao je mitropolit Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori Amfilohije Radović, koji je i tim činom potvrdio kako je on zapravo stvarni šef pobjedničke koalicije.

Sa svoja četirti mandata Abazović drži ključeve nove vladajuće većine, a u DF-u su bijesni što se i budući premijer Krivokapića a posebno Abazovića izričito protive da u budućoj vladi “najosjetljiviji” resori ne smiju pripasti prosrpskom DF-u.

Time su se potvrdila nagađanja prema kojima su takav zahtjev Abazoviću postavili inozemni partneri Crne Gore iz NATO-a, koji su insistirali da na čelnim mjestima u tri resora-policiji, odbrani i tajnoj policiji- ne smiju biti ljudi iz prosrpskog i proruskog DF-a.

Za ove resore posebno su bili zainteresirani Andrija Mandić, inače četnički vojvoda, zatim Milan Knežević, Nebojša Medojević i Marko Milačić, koji zapravo i stoje u pozadini kampanje protiv Abazovića jer su i nakon ovih izbora kod podjele plijena ostali kratkih rukava. 

Čitaj još:   NA STOLU DVIJE OPCIJE: Vlada bez SNP- a bliža od vlade bez SDP i SD- a...

izvor (S.B.)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more