IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: MUNJEVITA AKCIJA U SARADNJI S OSA-om, uhapšena četiri policajca MUP-a… (foto)

Akcija “Dar 1” izvedena je pod nadzorom Tužilaštva KS i u saradnji direktno s Obavještajno- sigurnosnom agencijom (OSA) BiH…

SARAJEVO: Svijet, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak … 08.10.2020…12 : 07… SARAJEVO: MUNJEVITA AKCIJA U SARADNJI S OSA-om, uhapšena četiri policajca MUP-a… (foto)

U nastavku akcije kodnog naziva “Dar 1” danas su u Sarajevu uhapšena i da su lišeni slobode četvorica policijskih službenika Jedinice za saobraćaj MUP-a KS, potvrdila je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Policijski službenici sumnjiče se za krivična djela primanje dara ali i drugih kao oblika koristi i zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja. Nakon što budu ispitani, bit će predati u nadležnost Tužilaštva KS.

Podsjetimo, ranije je uhapšeno 18 policijskih službenika, od kojih se 17 nalazi u pritvoru, a jednom su određene mjere zabrane. Policajci se sumnjiče da su počinili više od stotinu krivičnih djela u vezi sa ličnim primanjem dara ili drugih oblika koristi i zloupotrebom položaja ili ovlasti...

izvor agencije

Čitaj još:   OPSADNO STANJE:Helikopter nadleće Cetinje, specijalci dežuraju na ulazu u grad...
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more