IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRITAN I URA NE ODUSTAJU OD SEKTORA BEZBJEDNOSTI : Mandatar Krivokapić bi da presiječe… (foto)

Miljanić kandidat za čelne pozicije dok se Leposavić sada pominje kao novi ministar pravde…

PODGORICA: Crna Gora, Ekonomija, Zanimljivosti, vijesti, subota…17.X… 21: 14… DRITAN I URA NE ODUSTAJU OD SEKTORA BEZBJEDNOSTI : Mandatar Krivokapić bi da presiječe… (foto)

Platforma “Crno na bijelo” (CnB) insistira da im u raspodjeli resora u vlasti pripadne sektor bezbjednosti, a jednu od čelnih pozicija mogao bi dobiti, prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, Zoran Miljanić.

Miljanić je Generalni sekretar Građanskog saveza CIVIS kau i dio platforme CnB. On je bivši poslanik (Pozitivna, Demos), kako piše u njegovoj biografiji, radio je u Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore, te kao rukovodilac u kriminalističkoj policiji MUP-a Makedonije.

Nosilac liste CnB i lider GP URA, Dritan Abazović, bi takođe trebalo da dobije poziciju u vrhu nove vlade je više puta kazao da međunarodna zajednica očekuje da na ključnim mjestima u bezbjednosnom sektoru budu profesionalci i da je to usaglašeno i sa mandatarom.

Izvori “Vijesti” navode da očekuju da mandatar Zdravko Krivokapić presiječe i istraje na ekspertskoj vladi bez obzira na pojedine zahtjeve iz pobjedničkih koalicija.

Jedno od imena koje se pominje kao budući ministar pravde je pravnik Vladimir Leposavić, koji je i do sada član ekspertskog tima Mitropolije crnogorsko-primorske u pregovorima sa odlazećom Vladom, a u vezi sa Zakonom o slobodi vjeroispovijesti. Specijalizirao je prvo i u oblasti međunarodnih ljudskih prava na Pravnom fakultetu u Vašingtonu, a doktorirao na temi međunarodne zaštite manjina 2016. godine, na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Krivokapić je ranije kazao da očekuje da Vlada bude formirana do 10. ili 11. novembra.

Čitaj još:   PUCA LI ''URA''?

Ranije je najavljeno da je kandidat za ministra finansija Milojko Spajić nestranačka ličnost, koji je tokom kampanje bio član savjetničkog tima Krivokapića, kao da tu figurira i Ivan Radenović iz Dojče banke.

Govoreći o budućim čelnim ljudima bezbjednosnih službi, Krivokapić je rekao da taj resor treba da vode profesionalci.

“Došlo je vrijeme da taj sektor treba da brine samo a to o bezbjednosti Crne Gore i njenih građana, da to bude i kompetentan profesionalac koji ne razmišlja partijski i ne služi jednom čovjeku” tako je rekao sam Krivokapić za TV Prva.

Bezbjednosni sektor traži i lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević, a njegove kolege Branko Radulović i Branka Bošnjak resore nauke i prosvjete.

TV Vijesti je ranije objavila da bi, prema nezvaničnim željama, lider Nove srpske demokratije (Nova) Andrija Mandić mogao biti potpredsjednik vlade, dok je Slaven Radunović kandidat za ministra održivog razvoja i turizma.

Strahinja Bulajić (DF) biće, kao nezvanično potvrđeno, potpredsjednik Skupštine, kao i Božena Jelušić (URA). SNP, nezvanično, ima kandidate za tri pozicije – potpredsjedničko mjesto u Vladi resor sporta za lidera partije Vladimira Jokovića, Dragana Ivanovića za MUP i Dragoslava Šćekića za Ministarstvo poljoprivrede.

Prema nezvaničnim informacijama, jedna od varijanti je i da lideri DF-a vode odbore u Skupštini, ali problem je što DPS traži više odbora nego što je imala opozicija u prethodnom sazivu…

Čitaj još:   Bivši Liberal: VIDE LI DRITAN i URA DALJE OD NOSA... (foto)

Izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more