IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

LJUBLJANA STRAŠNO: 1.176 novozaraženih, umrle još 24 osobe u Sloveniji… (foto i video)

U Sloveniji u posljednja 24 sata, od 4.587 testiranih, korona virus potvrđen kod 1.176 osoba, a umrla su još 24 oboljela od Kovida-19, objavila je danas slovenačka vlada, a podaci pokazuju da uprkos rastu broja slučajeva zaraza usporava brzinu širenja…

LJUBLJANA: Slovenija, Zanimljivost, vijesti, utorak…03. 11. 2020…18: 53…LJUBLJANA STRAŠNO: 1.176 novozaraženih, umrle još 24 osobe u Sloveniji… (foto i video)

U bolnicama je trenutno 925 kovid pacijenata, od kojih je 146 na intenzivnoj njezi, pokazuju podaci ministarstva zdravlja, prenijela je Hina.

Od ukupnog broja testiranih u posljednja 24 sata 25,6 odsto je zaraženih, a podaci posljednje dvije nedjelje pokazuju da broj novih zaraza i dalje raste, ne prethodnim tempom, što je ohrabrujuće, rekao je danas na konferenciji za novinare portparol vlade za Kovid-19 Jelko Kacin.

Dodao da postepeno smanjuje i procenat zaraženih među testiranima, ali prije svega zbog izmjene protokola o testiranju. Pravi pokazatelj i stanja je popunjenost kapaciteta u bolnicama koje su a i pod velikim pritiskom, pojasnio Kacin, izrazivši zabrinutost brojem rasta umrlih koji je posljednjih dana konstantno veći od 30, pa se broj preminulih od početka epidemije povećao na 412.

Bojana Beović, šefica stručnog tima vlade za Kovid-19 rekla je da je broj ukupno potvrđenih zaraza od početka epidemije prešao 36 hiljada, a aktivno je više od 23 hiljade.

Čitaj još:   "Lavice" ubjedljive na otvaranju Svjetskog prvenstva... (foto, video)

Ona je navela da se razmišlja da se i u Sloveniji uvedu tzv. brzi testovi koji nijesu toliko sigurni kad se radi o rezultatima, ali će biti široko dostupni i to je potencijalni način da se drugi talas epidemije stavi pod kontrolu.

Kako danas prenose slovenački mediji, bolnice se reorganiziraju u skladu s očekivanjima da će se broj hospitalizacija i dalje povećavati, ali se osjeća jak nedostatak potrebnog medicinskog kadra.

U ljubljanskom Univerzitetkom kliničkom centru (UKC) ocjenjuju da im trtenutno, zbog dužih bolovanja, porodiljskog odustva i izolacija zbog Kovida-19 nedostaje oko 400 sestara, a počinju da se organizuju prvo i trodnevni kursevi za dobrovoljce Crvenog krsta. Dobrovoljci angažuju se i u domovima za starije, gde je situacija sa zarazama i nedostatkom kadra takođe kritična, javljaju mediji...

izvor agencije

Čitaj još:   Miss MONTENEGRO, Anđela VUKADINOVIĆ otputovala za Indiju: Očekujte ISTORIJSKI USPJEH za Crnu Goru... (foto)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more