IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VELIKA TUGA ZAVLADALA PLANETOM: Izgubio borbu za život Diego Armando Maradona, bio je najbolji… (foto i video)

Diego Armando Maradona, legendarni argentinski fudbaler, preminuo je u 60. godini života, objavio je argentinski list Clarin. Informaciju je potvrdio i brazilski CNN.

BUINOS AIROS: Svijet, Sport, Fudbal, Zanimljivosti, vijesti, srijeda 25.XI 2020. 19: 09… VELIKA TUGA ZAVLADALA PLANETOM: Izgubio borbu za život Diego Armando Maradona, bio je najbolji… (foto i video)

Legendarni argentinski fudbaler Diego Armando Maradona preminuo je danas u svojoj domovini u 60. godini života, prenosi Marca.

Nekadašnji kapiten, a kasnije i selektor Argentine, koji je istinska fudbalska ikona u ovoj južnoameričkoj zemlji prije svega desetak dana napustio je bolnicu poslije operacije hematoma na mozgu.

Ipak, čini se kako je njegovo zdravstveno stanje bilo mnogo ozbiljnije nego što se smatralo.

Vijest o smrti fudbalske legende objavili su brojni južnoamerički mediji, kao i američki i britanski.

Argentinske novine Clarin i Ole tvrde da je DIEGO Maradona pretrpio kardiorespiratorni zastoj u srijedu ujutro po lokalnom vremenu i to u gradu Tigre. Na fotografijama koje su objavili ovi mediji mogu se samo vidjeti kola hitne pomoći ispred Maradonine kuće.

Maradona je nedavno imao operaciju uklanjanja krvnog ugruška iz mozga, nakon pada. Nakon operacije mozga, medicinsko osoblje je ostalo za prvu pomoć u Maradoninoj kući kako bi ga držalo pod nadzorom.

Čitaj još:   VIC O PLAVUŠAMA ZBOG KOG ĆETE SE SMIJATI DANIMA: Plavuša, brineta i crvenokosa rade zajedno... (foto, video)

Ljekari su bili na licu mjesta kada je Maradona doživio srčani udar, pokušali su reaniminirati, ali nisu uspjeli.

Fudbalski savez Argentine na društvenim mrežama potvrdio je da je danas u 60. godini umro legendarni fudbaler Diego Armando Maradona, prenosi Anadolu Agency (AA).

– Fudbalski savez Argentine i predsjednik Claudio Tapija izražavaju i to svoju najdublju tugu zbog smrti naše legende, to je Diega Armanda Maradone. Uvijek ćeš biti u našim srcima – objavio je FS Argentine na Twitteru.

Diego Armando Maradona bio je jedan od najvećih igrača u povijesti tog sporta. Igrao je za Boca Juniors, Barcelonu, Napoli i Sevillu. A sa reprezentacijom Argentine osvojio je Svjetsko prvenstvo 1986. godine.

Rođen je 30. oktobra 1960. u Buenos Airesu.

Čitaj još:   FSCG ĆUTI: FS KOSOVO uložilo žalbu UEFI- zbog NACIONALISTIČKIH PORUKA fudbalera SRBIJE...

Izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more