IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DOKLE SE STIGLO: Osuđeni, diler droge osvojio mandat u Skupštini distrikta Brčko! (foto)

Kandidat Naroda i Pravde Abdulah Iljazović, široj javnosti postao je poznat i kad je na Facebook stranici “Raja s biroa” prozvan da je prije tri godine bio osuđen za preprodaju marihuane, na to je i odgovorio: “Kod mene je gram uvijek bio gram”, birače je, čini se, tim ih impresioniralo….

BRČKO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 07.12.2020… 10: 51… DOKLE SE STIGLO: Osuđeni, diler droge osvojio mandat u Skupštini distrikta Brčko! (foto)

Brojni mediji u regiji pišu kako je osuđeni diler droge osvojio je mandat u Skupštini distrikta Brčko. Građani su iz široke lepeze kandidata odlučili da je najbolja osoba koja bi ih trebala predstavljati to je 25-godišnji Abdulah Iljazović. Mladić iz Maoče bio je 4. kandidat na listi stranke Narod i Pravda.

Zagrebački Jutarnji list piše da je za Ilijazovića glasala 801 osoba čime je osvojio 31,86 posto glasova. Tako je prestigao kandidatkinju koja je bila 2. na listi, Dženanu Kukić, za tri glasa te kandidata koji je bio 3. na listi, Zijada Ražanicu, za 113 glasova. Narod i Pravda je lidera Elmedina Konakovića osvojila je ukupno dva mandata u distriktu Brčko.

Iljazović je široj javnosti postao poznat kad je na Facebook stranici “Raja s biroa” prozvan da je prije tri godine bio osuđen za preprodaju marihuane. On je na to odgovorio: “Kod mene je gram uvijek bio gram”. Njegovo isto “poštenje” birače je, čini se, impresioniralo.

Čitaj još:   NAGLI PAD TEMPERATURE, PRIPREMITE KAPUTE: Kišovito i osjetno hladnije...

“Znam da sam zeznuo situaciju i ne mogu pobjeći od toga. Vjerujem da mogu pokazati da čovjek, kad se okruži pravim ljudima, može učiniti nešto što mu je bilo nezamislivo prije tri godine. Samo da se zna, a kod mene je gram uvijek bio gram. Poštenje prije svega”, zaključio je tada i Iljazović, koji je postao i najmlađi izabrani zastupnik i to u distriktu Brčko.

Mjesec dana kasnije Iljazović je, valjda kako bi pokazao da se pokajao, tako je odlučio sudjelovati u istrazi o trgovini glasovima. Novinari Centra koji je za istraživačko novinarstvo (CIN) organizirali su sastanak samog kandidata s trgovcima. Iljazoviću je ponuđeno da u zamjenu za 6500 KM dobije a i 130 glasova birača. Kupovina glasova tajno je snimana i prijavljena pa i policiji i tužiteljstvu.

U još jednom postu Iljazović je odlučio objasniti svoju situaciju.

“Moj rezime nije ni blizu idealnog. Ne kažem za sebe da sam dobar. Ja a i želim biti dobar i pokazati da čovjek može koristiti društvu kad se okruži dobrim ljudima i usmjeri svoju energiju za društvenu dobrobit (…) Želim doprinijeti zajednici i pokazati svima da jedna greška koju čovjek učini ne smije biti prepreka da bude bolji čovjek ali i koristan ljudima oko sebe”, poručio je putem Facebooka...

Izvor jutarnji list.hr

Čitaj još:   BEOGRAD: MUP RASPISAO POTJERNICU ZA ČOVJEKOM, KOJI JE NOSIO VIJEŠALA...
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more