IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŠUMOVI iz BEOGRADA: Ana Brnabić, mjesec dana ne odgovara Krivokapiću na poziv, da dođe u Podgoricu… (foto)

Tomislav Nikolić, tadašnji predsednik Srbije, odlazio je u Podgoricu (2013) i primao u to vrijeme predsednika Filipa Vujanovića u Beogradu (2016)…

PODGORICA: Regija, Zanimljivosti, vijesti, subota, 23.01.2021…11.33…  ŠUMOVI iz BEOGRADA: Ana Brnabić, mjesec dana ne odgovara Krivokapiću na poziv, da dođe u Podgoricu… (foto)

Zašto Vučić ne da premijerki da ide u Podgoricu…

Ne računajući odlazak na sahranu Amfilohija, za osam god vlasti aktuelni predsednik Aleksandar Vučić nijednom nije bio u službenoj posjeti Crnoj Gori. Iako je vlada Mila Đukanovića se promjenila, a u tamošnju vlast ušle i prosrpske stranke, šumovi na vezi Beograd- Podgorica i dalje postoje.

Tako premijerka Ana Brnabić ni poslije mjesec dana nije odgovorila a i na poziv crnogorskog kolege Zdravka Krivokapića da dođe u Podgoricu.

Godinama unazada iz Podgorice su opravdano stizale razne optužbe, od toga da se Beograd mješa u unutrašnje prilike i izbore u Crnoj Gori, a i do navoda da je upravo Crna Gora meta projekta “velike Srbije”.

Čitaj još:   BEOGRAD: Da li se ponovo zatvoraju kafići, tržni centri i uvodi OBAVEZNO NOŠENJE MASKI? (foto i video)

Od dolaska Srpske napredne stranke na vlast, jedino je Tomislav Nikolić, tadašnji predsjednik Srbije, odlazio u Podgoricu (2013) primao u to vrijeme predsjednika Filipa Vujanovića u Beogradu (2016).

Aktuelni predsjednik Aleksandar Vučić, od 2012. vuče sve konce u Srbiji, nijednom nije bio u službenoj posjeti Crnoj Gori. Istina, prema diplomatskoj praksi, sada njemu kao šefu države poziv treba da uputi Milo Đukanović.

Poziv iz susjedne Crne Gore je međutim dobila premijerka Ana Brnabić, a uputio ga je Zdravko Krivokapić, novi crnogorski premijer, želeći da upravo Brnabić bude prva premijerka koja bi došla u posjetu Crnoj Gori. Iako je taj poziv upućen još krajem decembra, sa namjerom da bude realizovan tokom januara, prema informacijama portala Nova.rs odgovor Krivokapiću još mu i nije stigao.

Izvor nova rs

ZDRAVKO Krivokapić, uputio poziv za PETAK i sastanak MILU Đukanoviću i ALEKSI Bečiću… (foto)

Predsjedniku države Milu Đukanoviću i predsjedniku Skupštine Aleksi Bečiću stigao je poziv na sastanak Read more

ŠEKI RADONČIĆ: KRIVOKAPIĆ ZA ”ORDEN SPREMAN”

Za zaboravne ili neupućene: osnivači Republike Srpske, osuđeni ratni zločinci Read more

KRIVOKAPIĆ UKIDA ZABRANE ULASKA U CRNU GORU JAVNIM LIČNOSTIMA IZ SRBIJE…

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je za Tanjug da Read more