IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SKANDAL: PONOVO FAŠISTIČKI GRAFITI U BERANAMA

Fašističke poruke i grafiti osvanuli su jutros na zidovima mjesnog doma u beranskom prigradskom naselju Lužac. Ovo je nastavak ispisivanja fašističkih parola u Beranama kako bi se zastrašili svi oni kojima je antifašizam u srcu i ljubav prema građanskoj i evropskoj Crnoj Gori, saopštio je predsjednik Opštinskog odbora (OO) Demokratske partije socijalista (DPS) Berane, Bogdan Fatić.

On je rekao da OO DPS Berane i ovoga puta najoštrije osuđuje autore ovih nedjela i istovremeno poziva nadležne državne organe da hitno reaguju i konačno privedu zakonu sve one koji na ovaj, i svaki drugi, način šire ideje fašizma.

„Učestalost ovih poruka nas jako zabrinjava u vremenu kada su nam mir, multinacionalni i multivjerski sklad i tolerancija najveće bogatstvo u Beranama i Crnoj Gori. Učinićemo sve da zaustavimo fašizaciju Berana i ovaj grad vratimo na pravi put, na put kojim su ga svojim životima usmjerili naši preci, a to je put zajedništva, tolerancije i antifašizma“, istakao je Fatić.

Čitaj još:   CRNA GORA NA SPISKU NEPRIJATELJSKIH ZEMALJA BJELORUSIJE...

Očigledno je, prema njegovim riječima, da retrogradne snage opominju da borba protiv fašizma nije završena.

„Vrijeme je da se fašizam konačno porazi. Podrška svim pojedincima i snagama koje doprinose očuvanju mira i bore se protiv fašizacije društva“, poručuje Fatić.

izvor: agencije

DA LI Crna Gora, postaje azil za bogate…

Vlada Crne Gore je na poslednjoj sjednici donijela odluku o sticanju crnogorskog Read more