IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SKANDAL: PONOVO FAŠISTIČKI GRAFITI U BERANAMA

Fašističke poruke i grafiti osvanuli su jutros na zidovima mjesnog doma u beranskom prigradskom naselju Lužac. Ovo je nastavak ispisivanja fašističkih parola u Beranama kako bi se zastrašili svi oni kojima je antifašizam u srcu i ljubav prema građanskoj i evropskoj Crnoj Gori, saopštio je predsjednik Opštinskog odbora (OO) Demokratske partije socijalista (DPS) Berane, Bogdan Fatić.

On je rekao da OO DPS Berane i ovoga puta najoštrije osuđuje autore ovih nedjela i istovremeno poziva nadležne državne organe da hitno reaguju i konačno privedu zakonu sve one koji na ovaj, i svaki drugi, način šire ideje fašizma.

„Učestalost ovih poruka nas jako zabrinjava u vremenu kada su nam mir, multinacionalni i multivjerski sklad i tolerancija najveće bogatstvo u Beranama i Crnoj Gori. Učinićemo sve da zaustavimo fašizaciju Berana i ovaj grad vratimo na pravi put, na put kojim su ga svojim životima usmjerili naši preci, a to je put zajedništva, tolerancije i antifašizma“, istakao je Fatić.

Čitaj još:   ŠTA SE DEŠAVA U PAZARU: Suspendovani inspektori policije Emir H. i Edib G... (foto i video)

Očigledno je, prema njegovim riječima, da retrogradne snage opominju da borba protiv fašizma nije završena.

„Vrijeme je da se fašizam konačno porazi. Podrška svim pojedincima i snagama koje doprinose očuvanju mira i bore se protiv fašizacije društva“, poručuje Fatić.

izvor: agencije

ĐUKANOVIĆ- MOŽDA ZAISTA ŽELE DA SPRŽE CRNU GORU

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je da nova vlast Read more

Marković: CRNOJ GORI PRIJETI SMRTNA OPASNOST, PLJEVLJA SU POSLEDNJI SIGNAL

„Ovo nije trenutak optužbi i prebacivanja odgovornosti, već poziv i Read more

VATRENO U CIJELOJ CRNOJ GORI: STIGLO JE CRNOGORSKO PROLJEĆE (video)

Ulicama crnogorskih opština odjekivale su crnogorske pjesme i vihorile su Read more