IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŽESTOKA EUROPSKA ŠAMARČINA VUČIĆU: SRBIJA nedemokratska, zatvorena država kojom VLADA JEDAN ČOVJEK

Sa čak 538 glasova za, a svega 69 protiv, Evropa je definitivno udarila šamar Vučiću i potvrdila da je Srbija nedemokratska, zatvorena i jednopartijska država kojom vlada jedan čovjek.

U izvještaju se kaže da se žali zbog nedostatka napretka u mnogim reformama kada je riječ o članstvu u EU, kao i zbog nazadovanja u pitanjima ključnim za pristupanje Evropskoj uniji.

Uz svega nekoliko pozitivnih stavki, jasno je kao dan da Srbija ne ispunjava obaveze i da će pod hitno morati da riješi afere Jovanjica, Krušik, Telekom i Savamala.

Traže se istrage i svakako da je ovo žestok udarac Srpskoj naprednoj stranci, koja je danima prije sastanka evropskih parlamentaraca lobirala i tražila način da stopira ubacivanje afera u izvještaj EP- a.

Posebno se navodi da se pod hitno mora obezbijediti sloboda medija, a poznato je da je većina elektronskih i štampanih pod kontrolom vlasti, dok su napadi na slobodne i nezavisne medije, poput portala KRIK i organizacije CRTA, žestoki i prelaze granice dozvoljenog.

Čitaj još:   KOSOVO: DŽABA JE VUČIĆ SLAVIO, "Glasovi iz Srbije neregularni"

Na kraju, još jedno veliko upozorenje ide prema Skupštini Srbije, u kojoj, kako se navodi, nema opozicije i u kojoj vlada jednoumlje.

Sve ovo ukazuje na žestok udarac Vučiću, vlastima u Srbiji, kao i to da Evropa itekako pomno prati dešavanja u toj državi i apsolutno nesređenu situaciju u gotovo svim sferama života u Srbiji.

izvor: SB

VUČIĆ SE OGLASIO O POTEZU KRIVOKAPIĆA: Kakav će biti odnos Srbije sa Crnom Gorom! (foto i video)

Aleksandar Vučić obratio se novinarima nakon vakcinacije gdje je komentarisao Read more

VUČIĆEV REŽIM NA STUBU SRAMA: Poslije Evrope novi šamar i to iz Amerike

Ovog puta oštre reakcije stižu iz State Departmenta, koji u Read more

URNEBESNO: ”UZORNI STUDENT” VUČIĆ, TRI MU DESETKE I DEVETKA U INDEKSU… (foto)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pohvalio se danas da je završio Read more