IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: Zmajevi skupo prodali kožu protiv svjetskih prvaka… (foto i video)

Reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je na stadionu GRBAVICA u Sarajevu od Francuske u meču II kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

SARAJEVO: Svijet, Sport, vijesti, četvrtak 01.04…00.14… SARAJEVO: Zmajevi skupo prodali kožu protiv svjetskih prvaka… (foto i video)

Minimalac Francuza, Trikolori su na Grabvici slavili sa 1:0, ali su Zmajevi pružili snažan otpor i skupo su prodali kožu. Ovo je bila jedanaesta utakmica u kojoj naš tim nije osjetio slast pobjedu (posljednji put slavili smo protiv Lihtenštajna 18. novembra 2019. godine.

Ivaylo Petev odlučio je promijeniti formaciju i umjesto 4-2-3-1 zaigrali smo sa trojicom centralnih bekova, sa zgusnutim veznim redom i odsječenim Džekom u vrhu napada.

Za razliku od meča u Finskoj, selektor Zmajeva, koji zbog koronavirusa nije sjedio na klupi, napravio je nekoliko promjena. Meč nisu počeli Ćivić, Gojak i Stevanović, a umjesto njih od prve minute zaigrali su Ahmedhodžić, Hadžiahmetović i Kolašinac.

Gosti su zaprijetili u 3. minuti, ali je sudija Orsato “zaustavio” Mbappea dosudivši ofsajd. Za svaki slučaj i Šehić je “skinuo” zicer najskupljem fudbaleru današnjice.

Prvu priliku Trikolori su imali u 11. minuti, kada je Coman nakon duge akcije šutirao sa vrha šesnaesterca, a lopta odlazi pored gola. Četiri minute kasnije isti igrač je šutirao glavom na ubacivanje Mbappea, ali golman bh. tim ponovo je na visini zadatka.

Čitaj još:   BRAVO ZA ISTANBUL: Kovid bolnicu na pistama aerodroma „Ataturk“... (foto i video)

BiH- Francuska 0:1 (0:0)

Stadion Grbavica. Bez gledalaca. Strijelac: 0:1 – Griezmann (60). Sudija: Daniele Orsato (Italija). Žuti kartoni: Hadžikadunić, Saničanin, Hadžiahmetović, Ahmedhodžić (BiH), Varane, Lemar, Pogba (Francuska).

BOSNA I HERCEGOVINA: Šehić, Todorović (od 78. Stevanović), Ahmedhodžić, Hadžikadunić, Saničanin, Kolašinac, Hadžiahmetović, Pjanić, Cimirot (od 86. Gojak), Krunić (od 86. Prevljak), Džeko.

FRANCUSKA: Lloris, Pavard, Varane, Kimpembe, L. Hernandez, Lemar, P. Pogba, Rabiot, Coman (od 59. Giroud), Griezmann, Mbappe.

S ovim porazom niz bez pobjede je produžen na 11 utakmica, posljednja je ostvarena prije 500 dana na gostovanju kod Lihtenštajna u oktobru 2019. godine.

U drugom meču grupe D viđeno je veliko iznenađenje jer je Ukrajina na domaćem terenu remizirala s Kazahstanom 1:1. Sada Francuska iz tri meča ima 7, a Ukrajina tri boda. Finci imaju dva, a BiH i Kazahstan po jedan bod iz dva meča. 

Čitaj još:   SONJA BISERKO O INCIDENTU U PRIBOJU: "Nije slučajno da se to dešava tamo i da te pjesme pjevaju POLICAJCI, a ne samo..."

izvor iBalkan.net / agencije

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more