IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Današnja Vlada CRNE GORE je samo pozorište lutaka čije konce vuče SPC…

Srpske pretenzije prema Crnoj Gori su kao virus koji stalno mutira i pojavljuje se u raznim modelitetima i pod raznim imenima, ali uvijek s istim ciljem- da nas porobi i utre nam svaki trag…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti… nedelja, 23.05… 10. 19… Današnja Vlada CRNE GORE je samo pozorište lutaka čije konce vuče SPC…

Blažo Sredanović / Autor

Vjerujem da je sad najvažnije da udruženim snagama objedinimo i obnovimo suverenističku energiju. “Nova nužda rađa nove sile”, kako je to rekao Njegoš. Gledajući istini u oči moramo ozbiljno prići- kritički i otvoreno – svakom problemu, oslanjajući se na iskustva, mudrost i hrabrost provjerenih ljudi, koji sa Crnom Gorom, i njenim naporima da se iščupa iz balkanskog bespuća, bili i ostali u svakoj situaciji. 

Mislim da malobrojni narodi kao što smo mi mogu očuvati svoj identitet i slobodu jedino uz stalnu budnost i oprez odakle najveća opasnost prijeti. Drugim riječima, treba držati protivnika stalno na nišanu. Međutim, mi smo se suviše opustili u posljednje vrijeme i dozvolili protivnicima da u miru “raširuju ovce”, što bi rekao narod, i da nam tako osiljeni prirede veliko iznenađenje.

Srpske pretenzije prema Crnoj Gori su kao virus koji stalno mutira i pojavljuje se u raznim modelitetima i pod raznim imenima, ali uvijek s istim ciljem – da nas porobi i utre nam svaki trag. 

Dok se god Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori, koja je glavni izvršilac radova beogradskoj kleronacističkoj čarsiji, a sve više i sadašnjoj srpskoj Vladi, ne obuzda i svede na isti status i položaj u društvu kao i sve druge vjerske zajednice u Crnoj Gori, od nje će nam stalno prijetiti nestanak, i kao naroda, i kao države. Jer, ovo što danas imamo nije vlada odgovornih političara već samo pozorište lutaka čije konce vuku popovi Srpske pravoslavne crkve.

Čitaj još:   OVO JE EMINA- PRELIJEPA SESTRIČINA MILA ĐUKANOVIĆA: Živi u Beogradu, diplomirala je u Italiji, a zbog škole je prošla POLA EVROPE... (foto)

No, sad nema mjesta ni za očajavanje, ni za optužbe. 

Ako smo izgubili korak u napredovanju, nijesmo posrnuli. Moramo vjerovati u sebe i ne klonuti duhom. I, biti svjesni da u civilizovanom svijetu ne postoje zakoni ili uredbe kojima nam se može osporiti ili oduzeti niti jedan kvadratni metar ovog tvrdog tla na kojem smo ponikli, a ni sve ono što smo na tom tlu vjekovima gradili. 

Dokazali smo, više nego jednom, da sve to znamo uspješno braniti i odbraniti – i ponovo ćemo – kad god to bude trebalo!

Vjerujem da je sad najvažnije da udruženim snagama objedinimo i obnovimo suverenističku energiju. “Nova nužda rađa nove sile”, kako je to rekao Njegoš.

Gledajući istini u oči moramo ozbiljno prići – kritički i otvoreno – svakom problemu, oslanjajući se na iskustva, mudrost i hrabrost provjerenih ljudi, koji su sa Crnom Gorom, i njenim naporima da se iščupa iz balkanskog bespuća, bili i ostali u svakoj situaciji. 

Treba državni brod da ponovo usmjerimo na istinski, a ne lažni, kurs euroatlanskih integracija. Jer to je jedina alternativa sekularnoj i građanskoj Crnoj Gori. 

Postoji ozbiljna opasnost da ova nova Vlada, pod perfidnim plaštom potrebe za promjenom, izvuče kamen po kamen iz državnih temelja i da razori sve što je do sada teškom mukom stvoreno.

Ovoga puta ne smijemo napraviti niti jednu grešku. Mora se jasno odvojiti žito od kukolja, jer se ne gradi napredno, ravnopravno i demokratsko društvo osiguravanjem privilegija izabranim pojedincima i do penzije zagarantovanim foteljama.

Čitaj još:   AKADEMIJA Godišnjica smrti Velikog lidera koji je BiH učinio mnogo većom i značajnijom... (foto)

Stasala je i jedna nova, mlada generacija, čija intelektualna zrelost, svježina, znanje i entuzijazam ulivaju nadu i povjerenje, a koja pomno prati zbivanja u okruženju i traži svoje mjesto pod suncem. Njima treba pružiti priliku da se što prije uključe u glavne tokove političkog i javnog života Crne Gore.

Vjerujem da će i crnogorski iseljenici širom svijeta shvatiti ozbiljnost ovog trenutka i da će kao i uvijek do sada pokazati kako istinski rodoljubi časno i odano služe svojoj domovini.

Želim da povodom praznika, 21. maja, u ime crnogorskih iseljenika Amerike čestitam svim građanima Crne Gore petnaestogodišnjicu obnove nezavisnosti naše domovine!

Izvor Analitika.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more