IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRITAN Abazović: Imam osjećaj, da smo kao rogovi u vreći, a da sam ja vreća… (foto i video)

Komentarišući optužbe lidera Pokreta za promjene Nebojše Medojevića o švercu cigareta, DRITAN kaže da je to jedna od složenih operacija na kojoj radi Vlada….

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti… petak, 28.05. 2021…00. 59 …DRITAN Abazović: Imam osjećaj, da smo kao rogovi u vreći, a da sam ja vreća… (foto i video)

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović je komentarišući odnose između Vlade i valadajuće većine kazao da trenutno ima osjećaj da su kao rogovi u vreći, a da je on ta vreća.

Preme njegovoj ocjeni predsjednik Crne Gore Milo Đukanović je time što je Zakon o državnom tužilaštvu, koji su poslanici danas ponovo izglasali, vratio Skupštini na ponovno odlučivanje pokazao da nije spreman da se suoči sa pravdom. Abazović je to saopštio večeras u emisiji “U žiži” na A1 TV.

Odgovarajući na pitanje da li može doći do smirivanja situacije na relaciji Vlada– parlamentarna većina, Abazović je rekao da daje sve od sebe da se kohezija ojača.

“Pokušavam da ličnim kontaktima i prijateljskim odnosima sa ljudima u državnom parlamentu objasnim potrebu veće kohezije. Uloga parlamenta je mnogo poboljšana, ali moramo imati veću odgovornost za ono što radimo. Državni budžet je trebalo usvojiti dosta ranije”, istakao je Abazović.

Prema njegovim riječima poslanici moraju da razumiju da neke stvari ne mogu da odlažu u beskraj.

“Imam osjećaj da smo kao rogovi u vreći, a da sam ja vreća. Apel je da budemo odgovorniji u narednom periodu”, poručio je Abazović.

Čitaj još:   RAŠKO Konjević: DRITAN na slobodi na muke da RADU “jezik” ne poželi slobodu...

Komentarišući optužbe lidera Pokreta za promjene Nebojše Medojevića o švercu cigareta, Abazović je kazao da je to jedna od složenih operacija na kojoj radi Vlada.

“Onog organizovanog šverca kojeg je nekad bilo sigurno nema i tu postoji saradnja sa snažnom stranom službom na čijoj se teritoriji prevoze švercovane cigarete. I njihov interes je veliki da se taj problem suzbije. Bojim se kad izađemo sa podacima da ćemo vidjeti da je to obim koji je nevjerovatan vezano za izgubljen novac u Crnoj Gori kroz šverc cigareta”, rekaoje Abazović.

Predsjednik Crne Gore  je time što je Zakon o državnom tužilaštvu, koji su poslanici danas ponovo izglasali, vratio Skupštini na ponovno odlučivanje pokazao da nije spreman da se suoči sa pravdom, rekao je potpredsjednik Vlade u emisiji “U žiži” na A1 TV.

Povodom današnjeg premijerskog sata, Abazović je komentarisao da nije pristalica sukoba vladajuće većine sa Vladom.

“Mislim da je građanima previše svađa i nerazumijevanja. Oni žele da vide mir, tolerantnost i rezultate. Razumijem da je ovo plod političke borbe, ovo je sve trening za demokratiju. Pozivam kolege da se suzdržimo od teških riječi”, rekao je Abazović.

Povodom napuštanja pojedinih članova Političkog savjeta GP URA, među kojima je Žarko Rakčević, Abazović je rekao da njihovim ličnim relacijama ne vidi ništa sporno.

“Mi možda vidimo procese u Crnoj Gori na različite načine. To smatram demokratskim. Što se mene tiče, zahvalan sam im na svemu što su uradili za URU. Članovi savjeta su dali veliki dobrinos, ali da ne bi bilo pogrešne informacije – to nisu članovi partije”, kazao je Abazović.

Čitaj još:   GI “21. maj”: DRITAN ima ozbiljne AUTOKRATSKE manire, država da reaguje na podsticanje nasilja...

Kako ističe, Rakčević je bio jedan od osnivača i prvi predsjednik URE i njegovi stavovi su bili afirmativni i važni i vrlo mu je zahvalan na tome.

Abazović dodaje da će URA više ići ka zelenim partijama…

Izvor CdM.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more