IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TRESE SE SRBIJA: UHAPŠEN PREDSJEDNIK Opštine sa sedam saradnika… (foto i video)

Policija je uhapsila osam osoba, među kojima i predsjednika beogradske opštine, zbog sumnje da su omogućile nelegalne građevinske radove u toj opštini, osumnjičenima određeno zadržavanje u trajanju do 48 časova…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti…petak, 04.06.2021…00. 49… TRESE SE SRBIJA: UHAPŠEN PREDSJEDNIK Opštine sa sedam saradnika… (foto i video)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije Odeljenja za borbu protiv korupcije i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, po nalogu Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su osam osoba koje se sumnjiče da su nezakonitim postupanjem omogućile izvođenje nelegalnih građevinskih radova na teritoriji Opštine Palilula.

Zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično djelo trgovina uticajem u saizvršilaštvu uhapšeni su Aleksandar Jovičić (1987), predsjednik Gradske opštine Palilula i D. V. (1978), odgovorno lice za inspekcijske poslova u Gradskoj opštini Palilula. Kako se nezvanično saznaje inspektori su prvo protivzakonito dopuštali nelegalnu brojnu gradnju, a potom slali falsifikovani zapisnik da je objekat građen prije 2015. godine odnosno prije stupanja na snagu Zakona o legalizaciji.

Zbog ovih malverzacija grad Beograd je Statutom iz 2018. godine “oduzeo” opštinama građevinske inspekcije koje su prešle u nadležnost grada

Čitaj još:   PRVA ISPOVJEST BRATA DARKA LAZIĆA POSLİJE JEZIVE SAOBRAĆAJKE I OPERACIJE: SVI detalji

Takođe, zbog postojanja osnova sumnje da čine krivično djelo zloupotreba službenog položaja uhapšeni su građevinski inspektori M. M. (1958), Z. R. (1953), Đ. R. (1959), Z. P. (1959), G. P. (1969) i D. L. (1964) dok se, pored navedenog, osumnjičeni G. P. i D. L. terete i za krivično delo falsifikovanje službene isprave…

Građevinski inspektori se sumnjiče da su zloupotrebom položaja omogućili zaštitu od strane inspekcijskih organa GO Palilula od rušenja za njihove nelegalno izgrađene objekte, kao i da su nakon što su u zapisnicima i rešenjima koje je donijela građevinska inspekcija unijeli neistinite podatke u vezi sa objektima, potom iste prosledili na ozakonjenje, a suprotno Zakonu o ozakonjenju objekata.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje u trajanju do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

 Izvor Objektiv.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more