BiH

VRIJEME Danas: Kiša i pljuskovi… (foto)

U Sarajevu pretežno oblačno sa kišom prije podne i sredinom dana, najviša dnevna temperatura zraka oko 20°C, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod…

SARAJEVO: BiH, Putovanja, vijesi… nedelja 13.06.2021…10: 39… VRIJEME Danas: Kiša i pljuskovi… (foto)

Prognostički modeli i dalje ne nude ozbiljniju promjenu vremenskih prilka u Bosni i Hercegovini. Atmosfera iznad naših krajeva je i dalje nestabilna.

U našoj zemlji jutros je pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne pada kiša. Sunčanije je na jugoistoku Hercegovine.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 7; Ivan-sedlo 12; Bugojno i Grude 13; Sarajevo 14; Tuzla, Zenica 16; Doboj, Gradačac i Sanski Most 17; Banja Luka, Bihać, Bijeljina i Trebinje 18; Prijedor 19; Mostar 20°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 946Pa, za 4hPa je veći od normalnog i raste.

nedjelja, 13.06.2021. godine
Tmurno vrijeme i padavine, mada bez izrazitih temperaturnih oscilacija, uslovljavaju relativno nepovoljnu biometeorološku prognozu, izraženije u prvom dijelu dana. Reumatičari bi mogli imati jače bolove, a moguće su i tegobe poput glavobolje, promjene raspoloženja, malaksalosti. Sa približavanjem noći, opšta slika postepeno će se popraviti.

ponedjeljak, 14.06.2021. godine
Stabilizacija vremenskih prilika tokom dana, pozitivno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba dodatno će se umanjiti. Opšta slika će, sa više sunca, biti ljepša u Hercegovini i na zapadu zemlje, dok će u unutrašnjosti, povremena naoblaka, uzrokovati manje probleme osjetljivim osobama. Moguće su slabije meteopatske reakcije u vidu glavobolje, nervoze, dekoncentracije. Drugi dio dana biće posvuda ugodniji.

U Bosni i Hercegovini veći dio dana pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima uglavnom prije podne ili sredinom dana. Glavnina padavina je u Bosni. U poslijepodnevnim satima prestanak padavina i postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C, na jugu zemlje do 27°C.

U našem najvećem gradu pretežno oblačno vrijeme sa kišom prije podne i sredinom dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 20°C, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

http://iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

ŽELJKO Vukmirović: Otirači imaju bolju sudbinu… (foto)

Političari sa Zapada su ukapirali da će diletante iz crnogorske izvršne vlasti morati da vuku…

16 minuta ago

SLAVKO Mandić: Naricaljka JELENE Karleuše i ALEKSANDRA Vučevića… (foto)

Dakle, nema Jelene u Podgorici, i to će svakako biti tema jedne od narednih skupštinskih…

29 minuta ago

HARIS Džinović je Melini ispunjavao sve moguće želje, ali jedno nikako nije smjela! Evo šta nije dozvoljavao supruzi sve ove godine… (foto, video)

Pjevač Haris Džinović i modna kreatorka Melina Džinović razveli su se nakon 22 godine ljubavi.…

59 minuta ago

ISKORISTITE SLOBODAN DAN: Nedelja je stvorena za uživanje na otvorenom, danas i do 26 stepena C, prognoza vrijema do iduće srijede je… (foto)

Biometeorološke prilike dodatno će se popraviti u odnosu na prvi dan vikenda, ponajviše zbog dodatne…

2 sata ago

VELIKA TRAGEDIJA: Preminuo NBA košarkaš, suigarač BOJANA Bogdanovića- imao je samo 33 godine… (foto, video)

Strašne vijesti iz SAD... LOS ANGELES: Svijet, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 05, 05. 2024… 0:…

9 sati ago

DPS: Da li je skandalozna izjava DRAGOSLAVA Šćekića, zvanični stav Vlade Crne Gore? (foto)

Javnost je danas još jednom imala priliku da se uvjeri u kom pravcu ide zvanična…

10 sati ago

This website uses cookies.