IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PODGORICA: Napetost i razdor ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja… (foto i video)

Policija spriječila sukob patriota i pristalica SPC…

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti… subota, 19.06.2021… 00: 34…PODGORICA: Napetost i razdor ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja… (foto i video)

Podgorička policija spriječila je večeras sukob učesnika patrotske auto-kolone i pristalica Srpske pravoslavne crkve ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici. Potom je došlo do incidenta ispred zgrada u Bloku pet – policija je privela jednog od okupljenih, jer nije želio da se udalji i pored upozorenja. Policija je upotrijebila sprej.

Nakon što je Feministička grupa koja djeluje pod nazivom “Bogougodnice” protestovala večeras preko puta SHrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici zbog premijere dokumentarnog filma “Crna Gora, podeljena zemlja” autora Borisa Malagurskog, i tom prilikom doživjela brojne uvrede grupe mladića došloje do još jednog incdenta.

Učesnici večerašnje auto kolone, koja je tradicionalno prošla od murala Krstu Zrnovom Popoviću i nastavila šetnjom Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog ispred Skupštine Crne Gore, stigla je večeras ispred Hrama. Skandirali su Krstu Zrnovu Popoviću, a sa druge strane se čulo “Nije ovo Montenegro”, “Kosovo je Srbija”,  “Ne damo svetinje”.

Čitaj još:   Vic dana Kauboj i lezbijka...

Tada su pristalice SPC pokušale da probije zaštitnu ogradu, ali je policija brzom intervencijom uspjela da spriječi sukob dvije suprotstavljene grupe.

Napravljen je dupli kordon, sa obje strane bulevara, a policija je uspjela da učesnike auto-kolone pomjere do parkinga.

Ranije večeras “Bogougodnice” su prilikom izvođenja svog performansa doživjele neprijatnost.

izvor CdM.me

PODGORICA Slanje vojnika na KOSOVO nije neprijateljski čin…

SVAKAKO DA Uoči Samita Zapadnog Balkana u Londonu, koji se Read more

DANAS Podgorica: Krivična prijava protiv mitropolita Amfilohija…

Danas je, Crnogorski pokret (CP) podnio je osnovnom državnom tužilaštvu Read more