IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Težak poraz “lavova”: KO SE OVOME NADAO- Italija se poigravala sa Crnom Gorom, revanš čekamo uz minus od čak šest razlike… (foto, video)

S ovakvom igrom Svjetsko prvenstvo nije realnost: „Lavovi” na minus šest u Italiji…

KONVESANO: Svijet, Sport, vijesti, četvrtak, 09, 05. 2024… 20: 12… Težak poraz “lavova”: KO SE OVOME NADAO- Italija se poigravala sa Crnom Gorom, revanš čekamo uz minus od čak šest razlike… (foto, video)

Crnogorski rukometaši ubjedljivo poraženi u prvoj utakmici baraža za Mundijal

Foto: FIGH

Nije se očekivao lak posao na putu do Svjetskog prvenstva, a tek niko nije mogao da predvidi težak poraz crnogorskih rukometaša u prvoj utakmici baraža.

„Lavovi” nisu ličili na sebe, pa je Italija – koja je bila autsajder nakon žrijeba – u Konversanu bila dominantna i slavila je 32:26.

Pred izabranicima Vlada Šole je đavolski teška misija u revanšu u „Morači” (17,.30) u kojem moraju da urade sve što nisu večeras, i u odbrani i u napadu, ako žele da poprave utisak i opravdaju ulogu favorita.

Može da se kaže da je Crna Gora čak i dobro prošla, jer je u 53. minutu imala i minus osam (31:23).

Davala je šansu rivalu da slavi i ubjedljivije, ali je potom i domaćin sa nekoliko brzopletih odluka doprinio haotičnom finišu meča.

Ovako – i zaostatak od šest golova je ogroman, ali ne i nedostižan, jer je crnogorska selekcija mnogo puta pokazala da uz podršku navijača može da ruši velikane…

Italija je odmah povela 3:0, pa 4:1, a potom je Crna Gora preokrenula i stigla do 8:7 u 12. minutu golom Miloša Vujovića. Bilo je to prvo, ispostavilo se i jedino vođstvo u utakmici.

Čitaj još:   HABERI IZ ALANIYE: Prijatelji i rodbina stradalog Samira, vijeruju da se okliznuo i pao... (foto)

Rival je imao i 16:12 prije nego je naš nacionalni tim serijom 3:0 na poluvrijeme otišao sa podnošljivih minus jedan – 16:15.

Na startu nastavka se igralo gol za gol, Italijani se odvojili na 20:17, a Crna Gora u nekoliko navrata propuštala prilike da dođe do izjednačenja.

I onda – potpuni pad Šoline ekipe koja je srljala iz greške u grešku, promašivala zicere i sedmerce, a „azuri” sve to kažnjavali i šest minuta prije kraja došli di nestvarnih 31:23.

Nije pomogao ni tajm-aut Šole, ni promašeni sedmerac rivala, sve što je Crna Gora do kraja uradila je bilo da smanji na minus šest…

Najefikasniji u našoj selekciji je bio Vasilije Kaluđerović sa sedam golova, Vuko Borozan i Branko Vujović su upisali po četiri.

Italiju je predvodio Umberto Bronco sa 13 pogodaka.

ITALIJA- CRNA GORA 32: 26 (16: 15)

Konversano – Dvorana „San Đakomo”. Gledalaca: 3.900. Sudije: Bruner, Salah (Švajcarska). Sedmerci: Italija 8 (4), Crna Gora 3 (0). Isključenja: Italija 6, Crna Gora 6 minuta.

Italija: Ebner (sedam odbrana i tri sedmerca), Koleluori (jedna odbrana), De Anđelis 1, Dapiran 1, Bulcamini 2, Savini, M. Mengon 4, Bronco 13 (3), S. Mengon 3, Ibali, Bortoli, Puljeze, Manojlović 1 (1), Helmerson, Maroki 2, Parizini 5.

Crna Gora: Matović (sedmerac), Simić (10 odbrana i dva sedmerca), A. Bakić 2, Dragašević, M. Vujović 3, Čavor 1, Lazović 1, Ćorsović, B. Vujović 4, Radović, Kaluđerović 7, L. Radović 1, Krivokapić 1, M. Bakić, Borozan 4, Grbović 2.

Čitaj još:   ZAHVALNOST MAJKE FILIPA ĐURKOVIĆA: Muk tragedije na CETINJE prekinula lavina humanosti, U MUCI SU SVI STALI KAO JEDNO...

Bonus video: Rukometna reprezentacija Crne Gore savladala Hrvatsku 32- 26

izvor CdM.me

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more