IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SASTANK PARLAMENTARNE VEĆINE: “Nova Vlada ili vanredni izbori do kraja godine” (foto i video)

U slučaju da ne dođe do dogovora o formiranju nove vlade, vanredne izbore treba organizovati najkasnije do kraja godine, stav je DF- a nakon sastanka parlamentarne većine saopštio predsjednik DNP- a Milan Knežević…

PODGORICA: Regija, Zanimljivosti, vijesti…četvrtak, 24.06.2021… 21.04…SASTANK PARLAMENTARNE VEĆINE: “Nova Vlada ili vanredni izbori do kraja godine” (foto i video)

Lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić je kazao je da je njihov zahtjev nova Vlada, koju bi činili predstavnici partija.

Madić kaže da Vlada ima podršku 14 ili manje poslanika

“Zalažemo se da ova, koja ima podršku samo 14 poslanika, a možda i manje, odstupi, a da parlamentarna većina bira novu Vladu”, poručio je Mandić nakon sastanka. On je saopštio i da Vlada ima podršku samo 14 poslanika i da bi zbog toga trebalo da odstupi.

“Današnja naša ideja da se bira nova Vlada, jer je ova imala loše rezultate, naišla je na veliku podršku među ostalim kolegama, iz koalicije koja čini parlamentarnu većinu ima tamo i onih koji to nijesu poržali, koji su za to da se pravi rekonstrucija postojeće Vlade”, naveo je Mandić, nakon sastanka sa predstavnicima parlamentarne većine.

On kaže da niko od učesnika sastanka nije za to da se održi postojeće stanje. Mandić je naveo i da narod očekuje izbor Vlade iza koje bi stajale stranke.

Pozvali su “Krivokapića i eksperte da se ne odupiru volji parlamentarne većine, već da im pomognu da se izabere nova Vlada”.

Čitaj još:   VIC DANA: Pita Đetić komšiju VASA u Budvu, a Što si juče Mrčo uzeo ženi za Dan zaljubljenih? (foto)

“Imali smo obećanja o demontaži režima, a od toga ništa nije bilo. Crna Gora se danas nalazi u ekonomskom sunovratu. Ima pokazatelja koji govore da je stanje danas gore nego 4. decembra kad je izabrana Vlada”, zaključio je on.

Knežević: Formirati prelazna vlada koja će pripremiti izbore

Predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević, saopštio je večeras da se DF, ako ne bude dogovora o novoj vladi, zalaže za to da se vanredni izbori organizuju najkasnije do kraja decembra.

“Ako ne bude dogovora, onda smo za to da se formira prelazna vlada koja će pripremiti izbore. Želimo da se dogovorimo. Ako ne bude dogovora, za to smo da se novi izbori realizuju najkasnije do kraja decembra”, rekao je Knežević.

On je, nakon večerašnjeg sastanka partija parlamentarne većine kazao da novu vladu treba da čine predstavnici aktuelne većine i stranaka manjinskih naroda, jer je to, prema njegovim riječima, najbolji način za izlazak iz parlamentarne krize i krize u Vladi.

“Više je nego jasno da su i kolege koje su napisale prije dva- tri dana saopštile da podržavaju Vladu, promijenile stav. Da sam na mjestu premijera Zdravka Krivokapića, poslije večerašnjeg sastanka bih podnio ostavku. Savršeno nas ne interesuje da li će on to da uradi”, rekao je Knežević.

On je istakao da će se, ako dođe do izbora nove vlade, birati i novi premijer.

Čitaj još:   KAD NEGATOR GENOCIDA POMINJE HITLERA: Radunović ponovo vrijeđa rukometašice

Sa novom vladom, dodaje on, otvara se i pitanje ko će biti predsjednik Skupštine.

Upitan hoće li DF nastaviti bojkot parlamentA, Knežević je odgovorio da će taj politički savez učestvovati u radu skupštinskih odbora, dok će, kako je naveo, rad u plenumu biti blokiran do daljnjeg.

izvor Kodex.ba

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more