IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

CRNO BELI SVET: “Vučić je uhvaćen u kriminalu, krade državne poklone, pljačka je na sve strane…” (foto i video)

U novoj emisiji“Crno beli svet”autor i voditelj, Đorđe Vukadinović najavio je svog sagovornika nekoga ko je više od dvije decenije u vrhu srpske politike i čiji stavovi nikoga ne ostavljaju ravnodušnim…

 BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti, vijesti…utorak, 29.06.2021…18.54… CRNO BELI SVET: “Vučić je uhvaćen u kriminalu, krade državne poklone, pljačka je na sve strane…” (foto i video)

U pitanju je Nemanja Šarović, dugogodišnji poslanik i visoki funkcioner Srpske radikalne stranke, a odnedavno lider pokreta “Ljubav, vera, nada”.

Upitan na kojim poljima, po njegovom mišljenju, Vučić treba da se napada, Šarović je istakao:

Što bih se ja bavio Andrejem Vučićem, hajde da ga napadnemo za “Beograd na vodi” koji je pljačka veka, ili za“Er Srbiju”, ili za metro.“Beograd na vodi” stoji prazan, sklonjena je železnička stanica, sklanjamo ljude i gradimo vile.

Hajde da ga gađamo za političku korupciju. On često kaže da nikad nije ništa ukrao. Ja tvrdim da je ukrao poklone od diplomatskih predstavnika vredne stotine hiljade eura.

Pokloni koje je primao pred čitavom nacijom. Od Muhameda bin Zajeda primio je sliku od možda trista hiljada eura, a prijavio je Agenciji za borbu protiv korupcije da vredi 700 dinara. Od italijanskog ministra odbrane prijavio je tacnu od 300 dinara- kazao je Šarović i dodao:

On je time prekršio zakon, čak da su sve vrednosti tačne. Jer prema zakonu, ako nešto primi državni funkcioner postaje državna imovina. On može eto zadržati neki poklon, a on je zadržao sve.

Uhvaćen je u kriminalu. Ima periode od po nekoliko mjeseci gdje nije prijavio nijedan poklon. Od Lukašenka je primio veliku, retku i staru ikonu Svetog Nikole. Nije prijavio, ukrao je.

Ne može od toga da se opere. Da li ih je poklonio ili odnio kući- oteo je eto državnu imovinu. Ja sam predao 38 prijava Agenciji za sprečavanje prvo i korupcije protiv Aleksandra Vučića. U odnosu na vrednost, je zloupotreba službenog položaja. Kada se vrijednost mijeri u stotinama hiljadu eura, to je krađa.

Čitaj još:   Medojević: Vlada HAPSI SITNE, A ŠTITI KRUPNE RIBE

Šarović se osvrnuo i na arapska ulaganja u Srbiji.

To je najgori mogući kriminal. Donose zakone da bi pljačkali, donose zakon koji kaže da je “Beograd na vodi” nacionalni interes. “Er Srbija” nas to košta 100 miliona godišnje. Najogoljenija pljačka.Za sve to apsolutnu odgovornost snosi Aleksandar Vučić.

On je čovek koji je pokazao da odlučuje o svemu. Direktor JAT- a, na primer, kaže da je ugovor potpisan dan ranije na drugoj lokaciji, a da je samo isto potpisivanje koje smo mi gledali bilo farsa.

Mnogo posla ima za istražne organe, ali to se neće desiti dok je Vučić na vlasti. Veliku ulogu je odigrao Mlađan Dinkić 2012. godine, a Vučić, umesto da ga pošalje u zatvor postavio ga je za ministra finasija, on je doveo Arape. Siniša Mali je učestvovao od početka, bio je član upravnog odbora, tu je i Ana Jović, koja je potpisivala svašta, a sada je pomoćnik ministra za finansije.

Urađeni su finansijski izveštaji, Arapi nisu ušli u vlasništvo,data pozajmica, ali pošto je kompanija JAT vrijedela pet puta više, naše vlasti za 17 milijardi dinara smanjili vrednost kompanije, da bi 40 miliona dolara koji su Arapi dali kao pozajmicu, za šta su plaćane kamate, postali vlasnici 49 odsto.

A pre toga je država uložila 190 miliona eura da pokrije dugove i to ne samo dugove. U vrijeme korone još uleti 100 miliona eura, jer je “Er Srbija” došla do faze da ne može da servisira dugove…

To je puklo ko kula od karata. Mi smo pola kompanije prodali za 40 miliona dolara, a onda preduzeće pokrili za 100 miliona eura i onda smanili su udio Etidada tim novcem. Kad kupuje, kupuje skupo, kad prodaje prodaje u bescenje- objasnio je Šarović. 

Čitaj još:   DAN KOJI JE VAŽNIJI U CRNOJ GORI OD IZBORA: Srbi u velikoj ofanzivi, Crnogorci u strahu od "nove aneksije"... (foto)

Vukadinović je pitao za stanje u Skupštini i sistematsko urušavanje Parlamenta koji je sada ponovo postao jednostranački.

Tamo nema rasprave i dijaloga, nikad više doktora nauka, nikad je to manje pameti. Vi sad imate ljude koji ne znaju ništa ni o čemu, nemate sa kim da vodite raspravu.Ovi pregovori koji se sad odvijaju na primer , od toga nema ništa. Ako neko misli da će on svog medijskog carstva dobrovoljno da se odrekne, ja mislim da to nije ozbiljno. Treba ići u narod i ne treba mu davati legimitet- zaključuje Šarović.

izvor Direktno.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more