IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

LJEPOTICA PRVENSTVA: Crvena furija u meču za pamćenje eliminisala Hrvatsku i plasirala se u četvrtfinale… (foto i video)

Španija u produžecima pobijedila Hrvatsku 5:3 i izbacila je s Eura…

KOPENHAGEN: Svijet, Sport, vijesti… utorak, 29.06.2021…00.59… LJEPOTICA PRVENSTVA: Crvena furija u meču za pamćenje eliminisala Hrvatsku i plasirala se u četvrtfinale… (foto i video)

Maestro Oršić digao Hrvatsku iz mrtvih, ali je i Dani Olmo imao ’poklone’ za svoje Hrvate…

Španija ide u četvrtfinale Evropskog prvenstva poslije spektakularnih 120 minuta atomskog fudbala protiv Hrvatske u Kopenhagenu- 5: 3!

U najlepšoj utakmici prvenstva, Španci su prvo preokrenuli, pa prokockali pobjedu, Mislav Oršić je udahnuo život Hrvatskoj i na kraju Dani Olmo sa dve asistencije u produžecima presudio zemlji koja ga je lansirala u fudbalsko sazvežđe.

Furija će u četvrtfinalu igrati protiv Švajcaraske i nije mirisalo na još jedan blokbaster…

Nogometaši Španije su u dramatičnom meču nakon produžetaka pobijedili Hrvatsku u osmini finala Eura rezultatom 5: 3 i prošli dalje.

Španci su, sasvim očekivano, dominantno krenuli u utakmicu kada je u pitanju posjed lopte i lopta je konstantno bila na polovini Hrvatske.

Čitaj još:   Premijer Velike Britanije Boris JOHNSON, uputio poruku RUSIMA na ruskom jeziku: Saznajte istinu... (foto, video)

U 101. minuti Španija je ipak stigla do vodstva. Olmo je ubacio loptu sa desne strane, Morata je na drugoj stativi sjajno prima desnom nogom i vara Brekala, a potom lijevom nogom zakucava pod prečku nemoćnog Livakovića za 4: 3.

Taj gol je šokirao Hrvate koji su u 104. minuti primili i peti pogodak. Olmo je upisao novu asistenciju, a rezervista Oyarzabal je pogodio za konačnih 5:3.

Hrvatska je u drugom produžetku pokušala stići do nove senzacije, no Španci su se sjajno branili i zasluženo prošli u četvrtfinale gdje će igrati protiv boljeg iz duela Francuska – Švicarska koji se igra večeras u 21 sat.

Hrvatska- Španija 3: 5 (Pedri autogol 20., Oršić 85., Pašalić 90+3. – Sarabia 38., Azpilicueta 57., F. Torres 77., Morata 101., Oyarzabal 104.)

izvor ibalkan.net / agencije

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more