IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PRIŠTINA- Kosovska policija: Crnogorski državljanin uhapšen zbog pozivanja na nacionalizam i mržnju… (foto i video)

Iz policije Kosova agenciji Mina su rekli da je osumnjičeni odlukom tužioca poslat na policijsko zadržavanje zbog sumnje da je djelo počino na prostoru oko spomenika na Gazimestanu…

PRIŠTINA: Kosovo, Crna Hronika, vijesti…utorak, 29.06.2021…17.54… PRIŠTINA- Kosovska policija: Crnogorski državljanin uhapšen zbog pozivanja na nacionalizam i mržnju… (foto i video)

Državljanin Crne Gore uhapšen je na Kosovu zbog pozivanja na nacionalizam i mržnju i određen mu je pritvor od 48 sati, kazali su iz kosovske policije.

Kako su mediji objavili ranije na Kosovu je uhapšen crnogorski državljanin Risto Jovanović.

Iz policije Kosova agenciji Mina su rekli da je osumnjičeni odlukom tužioca poslat na policijsko zadržavanje zbog sumnje da je to djelo počino na prostoru oko spomenika na Gazimestanu.

Premijer Zdravko Krivokapić zatražio je od prištinskih vlasti da saopšte da li su i zašto uhapsili državljanina Crne Gore tokom proslave Vidovdana na Gazimestanu.

Čitaj još:   Igor Srbin i Igor Rus OSUĐEN NA 21 GODINU: Robijaće u najstrožije čuvanom zatvoru u ... (foto)

Demokratski front zatražio je od Vlade da, kako su naveli, od partnera sa Kosova zahtijeva hitno puštanje na slobodu Rista Jovanovića.

Iz Ministarstva vanjskih poslova saopšteno je ranije da će ambasada Crne Gore na Kosovu preduzeti sve potrebne aktivnosti da zaštiti crnogorskog državljanina, koji je priveden na Gazimestanu. 

Iz MVP su kazali da su odmah kontaktirali kosovske vlasti.

Izvor agencije MINA

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more